Sint-Truiden verwelkomt 1.200 jongeren voor ‘Ambriage’

Op de militaire basis in Brustem zullen zaterdag honderden Chiro-jongeren deelnemen aan tal van activiteiten rond hun nieuwe werkingsjaar.
Geert De Rycke Op de militaire basis in Brustem zullen zaterdag honderden Chiro-jongeren deelnemen aan tal van activiteiten rond hun nieuwe werkingsjaar.
Sint-Truiden is dit jaar gaststad van ‘Ambriage Limburg’. Op de militaire basis in Brustem zullen zaterdag honderden Chiro-jongeren deelnemen aan tal van activiteiten rond hun nieuwe werkingsjaar.

‘Ambriage’ is een groots Chiro-event dat opduikt op vier verschillende locaties in Vlaanderen. In Limburg koos de organisatie voor Sint-Truiden om haar nieuwe werkingsjaar officieel op gang te trappen. Ze bivakkeren hiervoor ter hoogte van Hangar 66, aan de militaire basis in Brustem. “Het is niet louter een klein eventje. In totaal zullen 1.200 jongeren op de site verblijven en deelnemen aan tal van activiteiten. Er zal echt een heleboel te doen zijn, waaronder een massaspel, allerlei workshops, een infomarkt en natuurlijk ’s avonds een knallende fuif. We zijn heel blij dat we dit Chiro-festival hier kunnen verwelkomen. Hiermee zetten we ons op de kaart als een stad waarin jongeren zich thuis kunnen voelen”, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.