Sint-Truiden trakteert jeugdbewegingen op ontbijt

1.700 leden van de Truiense Jeugdbeweging ontbeten samen in het park.
DS 1.700 leden van de Truiense Jeugdbeweging ontbeten samen in het park.
Ook Sint-Truiden heeft vrijdag de Dag van de Jeugdbeweging gevierd. In het stadspark bliezen jongeren verzamelen voor een FairTrade-ontbijt, livemuziek en tal van andere animatie.

“We zijn er trots op dat 1.700 kinderen en jongeren lid zijn van één van onze 28 jeugdbewegingen”, zegt jeugdschepen Hilde Vautmans. “Via die weg leren ze waarden zoals vriendschap en respect voor de natuur. Een belangrijke functie, dus. En daarom brachten we de jeugdbewegingen voor het zesde jaar op rij samen in het stadspark. Daar verwenden we de aanwezigen met een ontbijt en een concert.”

Louise Selis, hier horizontaal in beeld, tekent elke zaterdag present voor Chiro Brustem
DS Louise Selis, hier horizontaal in beeld, tekent elke zaterdag present voor Chiro Brustem

Eén van die vele jongeren die elk weekend naar de jeugdbeweging trekken, is Louise Selis (13). “Op zaterdag gaat mijn iPhone uit en is het tijd voor de Chiro in Brustem”, vertelt ze. “Heerlijk om daarna goed moe en vuil thuis te komen en onder een warme douche te kruipen. Hoogtepunt van het jaar is het zomerkamp, maar ook doorheen het jaar trekken we er veel op uit. Dus als je het mij en mijn zus Fienie (7) vraagt: Chiro, ja!”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.