Sikhs vieren zondag Nagar Kirtan

De stoet start vanaf 12u.00 aan de tempel in Halmaal
DS De stoet start vanaf 12u.00 aan de tempel in Halmaal
De Truiense Sikhgemeenschap houdt zondag de jaarlijkse en zeer kleurrijke optocht ‘Nagar Kirtan’. Iedereen is van harte welkom.

De Nagar Kirtan is een parade waarbij de Sikhs samen met hun heilige schrift te voet van hun tempel in Halmaal richting het stadscentrum wandelen. Zo vieren ze de geboortedag van hun eerste goeroe. Het evenement is de gelegenheid bij uitstek om de gemeenschap beter te leren kennen.

Gevechtssport

De processie vertrekt dus aan de tempel van Halmaal en eindigt op de Grote Markt. De Sikhgemeenschap uit Sint-Truiden krijgt die dag het gezelschap van leden uit heel België. “Op de Grote Markt wordt dan warme thee, frisdrank en zoete gebakjes aan voorbijgangers uitgedeeld”, zegt Pritty Kaur namens de Sikhgemeenschap. “Sikhmuzikanten zullen uit het heilige schrift zingen en je kan demonstraties van een spectaculaire gevechtssport bijwonen. Alle Truienaren zijn van harte welkom!”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.