Schoolromance ontaardt in gedwongen seks en doodsbedreigingen: 18 maanden cel

Andermaal veroorzaakte expliciete inhoud op apps als Snapchat en Instagram problemen bij tieners.
Getty Images Andermaal veroorzaakte expliciete inhoud op apps als Snapchat en Instagram problemen bij tieners.
Wat in het voorjaar van 2016 begon als een klassieke romance tussen een zestienjarig meisje en een oudere schoolgenoot, ontaardde al snel in een horrorverhaal. Zo dwong de man het meisje tot seks en vroeg hij haar om in haar polsen te snijden. Vandaag is de Truienaar 20 jaar en vliegt hij voor 18 maanden achter de tralies.

In 2016 leerde de toen zeventienjarige man uit Sint-Truiden het zestienjarig meisje kennen op school. De twee startten een relatie, die zij in de zomervakantie beëindigde. In het najaar kwamen feiten aan het licht, die uiteindelijk leidden tot een klacht ingediend door de vader van het slachtoffer.

Zo kwam naar boven dat de leerling het meisje had gedwongen hem oraal te bevredigen. Als het meisje zijn wens niet zou uitvoeren, zou hij een naaktfoto van haar verspreiden via Instagram. Maar toen ze het appartement na de feiten verliet, zwaaide hij fier met een gsm aan het raam. Het slachtoffer kreeg zo het vermoeden dat hij met het toestel van zijn zus toch alles gefilmd had.

Vijftig telefoontjes op één dag 

Na deze feiten stelde de beklaagde het meisje voor de keuze. Indien ze geen seks met hem wilde hebben, moest ze zich iedere ochtend in haar polsen snijden en hem nadien de snijwonden op school laten zien, ofwel moest ze filmen hoe ze zichzelf bevredigde. De Truienaar bleef het slachtoffer maar lastigvallen en uitte doodsbedreigingen. Toen het slachtoffer op een familiefeest zat, werd ze maar liefst vijftig keer gebeld door de man. Hij dreigde er ook mee in te breken in haar woning en viel haar hele familie lastig. Alle accounts en nummers werden geblokkeerd, maar de beklaagde vond altijd wel een omweg.

Uiteindelijk trof de politie de beklaagde aan de woning van het slachtoffer. Hij had daar die avond drie maal aangebeld en op de deur gebonkt en was in het bezit van een dolk en een ijzeren staaf.

De man daagde gisteren niet op in de rechtbank. De rechter veroordeelde hem tot 18 maanden cel en een boete van 1.200 euro. Aan het meisje moet hij een schadevergoeding van 3.450 euro betalen. Ook aan de rest van het gezin moet hij 3.220 euro aan schadevergoedingen betalen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.