Scheidsrechter STVV - KRC Genk floot af zonder overleg met veiligheidsdiensten

De supporters van KRC Genk breken door hun glazen kooi
Photo News De supporters van KRC Genk breken door hun glazen kooi
De politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken komt met een officieel statement na de wedstrijd STVV - KRC Genk waarbij supporters aan beide kanten voor zware overlast zorgden. Er wordt benadrukt dat scheidsrechter Visser affloot zonder overleg met de veiligheidsdiensten. Eerder was er wel voortdurend communicatie.

“De wedstrijd werd door de veiligheidsdiensten en de clubs grondig voorbereid. De nodige maatregelen werden genomen opdat de supporters in alle veiligheid de wedstrijd konden bijwonen”, benadrukken burgemeester Veerle Heerlen (CD&V) en korpschef Steve Provost.

“Tijdens de wedstrijd deden er zich echter ernstige incidenten voor in het stadion. Nadat voorwerpen op het veld gegooid werden door STVV-supporters, besliste de wedstrijdleiding om de wedstrijd tijdelijk te staken. Hierbij is overleg geweest tussen de match delegatie van de voetbalbond, de veiligheidscel en de scheidsrechter. Nadat bijkomende maatregelen werden genomen werd de wedstrijd hervat.”

Snel ingegrepen

“Bij het volgende incident, waarbij de Genk-supporters het veld probeerden te bestormen, werd door de politie snel ingegrepen om de veiligheid te verzekeren. De scheidsrechter besliste hierna om de wedstrijd af te fluiten. Wij willen benadrukken dat er bij dit incident geen nieuw overleg geweest is met de veiligheidsdiensten en dat deze beslissing door de wedstrijdleiding werd genomen.”

“Wij betreuren dat deze derby ontsierd werd door onregelmatigheden, terwijl voetbal eigenlijk een feest moet zijn. De aanstokers van de incidenten zullen aan de hand van de camerabeelden geïdentificeerd worden en de nodige processen-verbaal zullen worden opgesteld. Wij rekenen er echter ook op dat zowel de bond als de beide clubs hun verantwoordelijkheid nemen om het gedrag van hun supporters streng te veroordelen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.