Russian Roulette, De nieuwste hype op vrijgezellenfeestjes met heetste peper ter wereld lanceert hilarisch promofilmpje

Fonsies Insane Russian Roulette, een kartonnen revolver met 6 chocolade kogels, waarvan er 5 lichtjes pikant zijn en 1 extreem pikant lanceert een hilarisch reclamefilmpje. Je herkent meteen de bekendste scène uit de ‘The Deerhunter’ al loopt deze versie iets minder dramatisch af.

“Deze game is ideaal voor vrijgezellenfeestjes, een avondje uit op café of thuis onder vrienden" zegt Koen Vandewalle. Het hoeft niet altijd met alcohol te zijn, die vrijgezellenspelletjes. Met Fonsies Insane Russian Roulette gaat een kartonnen revolver met 6 chocolade kogels in het rond waarvan er 5 lichtjes pikant zijn en 1 extreem pikant. Diegene die de pikante kogel heeft, is verloren - en kan best blussen met melk of yoghurt.

Om even in perspectief te plaatsen: een gerecht wordt als heet ervaren bij een Scovillewaarde tussen de 500 en de 1.000 SHU. De Carolina Reaper heeft een score van 1,5 tot 2 miljoen...

Koen Vandewalle
Pikante chocoladekogels Russische Roulette met pikante chocoladekogels Koen Vandewalle (hemd) en Robin Robert (chocolatier, L)
Borgerhoff Pikante chocoladekogels Russische Roulette met pikante chocoladekogels Koen Vandewalle (hemd) en Robin Robert (chocolatier, L)

Matongéwijk

“Ik ben vanaf mijn 15de pikant beginnen te eten, toen ik naar Brussel verhuisde, woonde ik dicht bij de Matongéwijk, en daar leerde ik de Afrikaanse pepers kennen,” vertelt Koen. “In 2016 kreeg ik via een kennis een paar heel pikante peperplanten van een biologisch groentenproject, waaronder de Carolina Reaper, de heetste peper ter wereld  met een score van 1,5 tot 2 miljoen op de schaal van Scoville. Even een woordje uitleg: Wilbur Scoville bedacht in 1912 een systeem waarmee tot op vandaag de heetheid van pepers op een schaal uitgedrukt wordt: de Scovilleschaal. De eenheid Scoville Heat Units (SHU), geeft de hoeveelheid capsaïcine aan, de werkzame - lees: pikante - stof in pepers. De Scovilleschaal duidt aan hoeveel keer de extracten van de pepers verdund moeten worden, zodat er uiteindelijk geen scherpte meer waar te nemen valt. Hoe hoger het aantal verdunningen, hoe heter de peper.  Om de schaal even in perspectief te plaatsen: een gerecht wordt als heet ervaren bij een Scovillewaarde tussen de 500 en de 1.000 SHU. Van deze pepers maakte ik sambal, en die viel fel in de smaak bij de Senegalese stiefvader van mijn vrouw en zijn kennissen. Daarop beslisten mijn vrouw en ik samen om dit in bijberoep te gaan doen. De producten, gaande van hete sauzen tot olie en kruiden, zijn genoemd naar mijn zoon Fons ( 7 ) en mijn dochter Louise (5)”

Chocolatier Robin Robert creëerde de chocolade kogels. De prijs bedraagt 12 euro voor de revolver en 4 euro voor de refills (kogels), 3 refills kosten 10 euro. www.fonsiesinsanehotsauce.com
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.