René en zijn vrienden van ‘De wereld rond met 80-jarigen’ openen Haspengouwse bloesemseizoen

Schepen van Toerisme Hilde Vautmans ontvangt haar eerste gasten: René Lismont en zijn bende van tachtig.
RV Schepen van Toerisme Hilde Vautmans ontvangt haar eerste gasten: René Lismont en zijn bende van tachtig.
Waar ligt Haspengouw eigenlijk? Die vraag weet een West-Vlaming of Antwerpenaar niet altijd correct te beantwoorden. De stad Sint-Truiden heeft nu Hollywood-gewijs in de Bloesemvallei ‘HASPENGOUW’ vastgelegd in het landschap. René Lismont en zijn vrienden van VTM-programma ‘De wereld rond met 80-jarigen’ openden officieel het Bloesemseizoen 2019.

Zo’n 40 meter lang op 4 meter hoog blinken de letters in de lentezon. Schepen van Toerisme Hilde Vautmans is in haar nopjes. René Lismont staat naast haar en luistert aandachtig naar wat de schepen te vertellen heeft. 

“We zijn als hoofdstad van Haspengouw trots dat we in de bloeimaand zoveel mensen mogen aantrekken vanuit het hele land. Deze blikvanger maakt het plaatje compleet”, zegt Vautmans.

Mariette (tweede van links) heeft op Instagram 25.400 volgers. Zij gaat volop reclame maken voor Haspengouw.
RV Mariette (tweede van links) heeft op Instagram 25.400 volgers. Zij gaat volop reclame maken voor Haspengouw.

 Bloesemwandeling en kinderanimatie

“Dit jaar presenteren we enkele nieuwigheden. Vanuit de BFV Bloesembar kan je een bewegwijzerde wandeling maken van ongeveer 3 kilometer. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap. De kinderen kunnen zich amuseren en op zondag is begeleide kinderanimatie van 14 tot 18 uur in samenwerking met de stad”, vertelt de schepen.

René zag schepen van Toerisme Hilde Vautmans wel zitten
RV René zag schepen van Toerisme Hilde Vautmans wel zitten

Barbecueën in bloesemvallei

Er kan ook opnieuw gebarbecued worden in de bloesemvallei. Iedereen kan reserveren via de website www.bloesembar.com en in de voorziene uren reserveren voor slechts 18 euro.

“Goede concepten herhalen we. Zo is er iedere zondag het bloesemontbijt van 9 uur tot 12 uur inclusief een gegidste bloesemwandeling voor 22 EUR. Alle zondagen zijn er ballonvluchten om 7 uur en 19 uur. Voor 140 euro gaat u van de grond tussen de bloesems. Op zaterdag, zon- en feestdagen brengt Carrosserie Liebens u met een shuttleservice tot aan de BFV Bloesembar. Op die manier geven we aan iedereen de kans om de BFV Bloesembar te bezoeken. Kostprijs? Helemaal gratis”, besluit Peter Onkelinx van de BFV Bloesembar.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.