Out Of Control wint creativiteitsmarathon

Borgerhoff
Out Of Control heeft de creativiteitsmarathon gewonnen. De wedstrijd diende om het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aan te wakkeren. De activiteiten gingen door in de gloednieuwe feestzaal op Stayen.

Essenscia Vlaanderen, de federatie van de chemische industrie, kunststoffen en life sciences, heeft voor de vijfde keer een creativiteitsmarathon georganiseerd voor jongeren van de laatste jaren van het secundair onderwijs. Die werd georganiseerd in samenwerking met de Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) en Flanders DC, om het ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren aan te wakkeren.


Gedurende twee dagen kregen 97 leerlingen uit 7 Limburgse scholen de opdracht om in gemengde teams creatieve oplossingen te bedenken voor allerlei uitdagingen. Die werden geformuleerd door vier ondernemingen uit de chemische industrie, kunststoffen en life sciences.


Het winnende team bedacht in opdracht van het bedrijf Chevron Phillips Chemicals International NV een manier om de controlekamer grafisch te vereenvoudigen. Het team bestond uit zes personen: Anila Shehu (KA Sint-Truiden), Pieter Beckers (KA Sint-Truiden), Ignace Truyen (KA Tessenderlo), Richard Cosemans (KA Diest), Jorien Daniëls (Bovenbouw Sint-Michiel uit Leopoldsburg) en Lore Decolfmaeker (Bovenbouw Sint-Michiel uit Leopoldsburg).


De creativiteitsmarathon was meteen het eerste event in de nieuwe feestzaal van 2300 vierkante meter op Stayen. De zaal op de vijfde verdieping kan 4000 personen ontvangen. De zaal is een ontwerp van Vittorio Simonin en staat bol van de technologische hoogstandjes. Naast een volledig uitgeruste keuken van 370 vierkante meter is er zelfs een autolift aanwezig waardoor een miniversie van het autosalon in zaal zou kunnen plaatsvinden. (TDST)