Ouders trekken aan de alarmbel: “Inschrijvingsgeld voor Jong STVV wordt steeds hoger”

Dystan, Dyaro en papa Pascal Daniëls vinden het  inschrijvingsgeld bij Jong STVV te hoog
Mine Dalemans Dystan, Dyaro en papa Pascal Daniëls vinden het inschrijvingsgeld bij Jong STVV te hoog
Ouders kreunen meer en meer onder de steeds sneller stijgende inschrijvingsgelden bij voetbalclubs. Bedragen kunnen gaan van 260 euro tot 460 euro per jaar per kind. “We vragen aan de schepen van Sport een actief beleid dat de clubs aanmaant om hun sport betaalbaar te houden”, zei gemeenteraadslid Erwin Vaes (s.pa) maandag op de Truiense gemeenteraad.

“Ouders signaleren mij dat het erg moeilijk wordt om hun kind zijn favoriete sport te laten beoefenen, sommigen kunnen niet anders dan het inschrijvingsgeld in schijven te betalen. En voor elke ouder die worstelt met het inschrijvingsgeld zijn er velen voor wiens kinderen voetbal gewoonweg geen mogelijkheid meer is, ook niet bij de ploegen uit provinciale reeksen. Daartegenover staat dat de premies voor de spelers van de eerste ploeg steeds hoger liggen én dat de stad Sint-Truiden met belastinggeld de ploegen ondersteunt, net omdat ze terecht vindt dat voetbal in de breedte voor iedereen toegankelijk moet zijn.”

Erwin Vaes vindt dat de stad een lager inschrijvingsgeld bij de voetbalclubs moet afdingen
Mine Dalemans Erwin Vaes vindt dat de stad een lager inschrijvingsgeld bij de voetbalclubs moet afdingen

Voetbalmama Els Vanherwegen vindt dat het gemeenteraadslid een punt heeft. “Mijn zoontje Dystan voetbalt bij Jong STVV met de U8 en daar moest ik dit jaar toch een 260 euro voor neer tellen. Zijn outfit had hij al van het jaar voordien. Daar zit wel de verzekering in en een Binkiepas, maar toch. Mijn andere zoon speelt handbal en ook daar lonkt elke jaar het inschrijvingsgeld. Mijn vriendin is een alleenstaande moeder en voor haar is dat werkelijk een struikelblok. Het mag allemaal wat minder kosten. Zolang mijn jongen maar plezier beleeft.”

 UITPAS

“Een nieuwe regeling dringt zich op. Het inschrijvingsgeld voor voetbalclubs op provinciaal niveau moet lager,” zegt Vaes. “We verwachten van de stad Sint-Truiden een actief beleid om sport betaalbaar te houden. Ieder kind heeft recht op sport zonder financiële pijn.” Schepen van Sport Jurgen Reniers heeft oren naar de bekommernis van het gemeenteraadslid: “We gaan onze UITPAS veralgemenen van eigen stadsaanbod naar het verenigingsleven. Hierdoor krijgen mensen die dat nodig hebben naast een spaar-en voordelenprogramma ook een automatische korting tot 80%.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Joske Vermeulen

    Dank u Bosman arrest! Sportclubs zijn geen liefdadigheidsinstellingen, hé!