Oud-Burgemeester Jef Cleeren stapt op zijn 84ste opnieuw in het huwelijksbootje met 21 jaar jongere vriendin

“Ja, ik wil”, gevolgd door een stevige pakkerd!
Mine Dalemans “Ja, ik wil”, gevolgd door een stevige pakkerd!
Jef Cleeren (84), oud-burgemeester van Sint-Truiden, is zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn 21 jaar jongere vriendin Nicole Rekoms. Tal van bekende inwoners, onder wie Gouden Schoen Lon Polleunis, woonden de plechtigheid in het stadhuis bij.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Een duidelijk geëmotioneerde Jef Cleeren stond wat onwennig aan de zijde van zijn bruid voor burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Hij die zelf ontelbare huwelijken in het stadhuis had voltrokken, stond nu plots ‘aan de andere kant’. Jef had overigens gehoopt in het geheim te kunnen huwen, maar dat is de iconische Truienaar niet gelukt. Noblesse oblige.

Hoewel hij dus graag in alle stilte getrouwd was, liet de oud-burgemeester de fotografen gewillig hun werk doen. “De laatste foto vooraleer ik sterf”, klonk het ietwat cynisch. Even kreeg Cleeren het ook moeilijk en welden tranen op, maar niet lang daarna kreeg iedereen opnieuw die eeuwig guitige glimlach te zien. “Ja, ik wil”, klonk het, gevolgd door een zwierige handtekening. En — op algemene aanvraag — enkele stevige smakkerds.

En zo lacht het geluk Jef Cleeren weer helemaal toe, nadat hij in januari 2014 afscheid moest nemen van zijn enige zoon Trudo. Heel Sint-Truiden was toen in de rouw en Jef, die zijn eerste vrouw Gaby al vrij vroeg verloor, ging gebukt onder het verdriet. Maar geknakt riet breekt niet, zo mochten we zaterdag nog maar eens vaststellen. En Sint-Truiden vierde mee. Heel wat inwoners wensten de sympathieke oud-burgemeester veel geluk, en dat wenst ook uw krant te doen!

Overigens gaat het Jef Cleeren ook politiek nog altijd voor de wind. Als lijstduwer kreeg hij 1.250 voorkeurstemmen — het vijfde beste resultaat. Volgende maand zal hij 49 jaar actief zijn in de politiek, en stoppen zit er nog niet in. “Ik kan mijn kiezers niet teleurstellen”, klinkt het. “Een datum wil ik niet vastleggen, maar ik zou graag de kaap van vijftig jaar halen, om dan de fakkel door te geven aan een jonger veulen.” Naar verluidt zou Cleeren ook nog aan de slag willen blijven als voorzitter van de Bouwmaatschappij.

Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans
Mine Dalemans1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Amalia Vandepoel

    Proficiat !