Ontmoetingscentrum ‘Den Andries’ in Runkelen feestelijk ingehuldigd

De feestelijke opening van ‘Den Andries’ afgelopen zondag, met alle buurtbewoners.
Rv De feestelijke opening van ‘Den Andries’ afgelopen zondag, met alle buurtbewoners.
De stad Sint-Truiden opende afgelopen zondag het gloednieuwe ontmoetingscentrum van Runkelen in aanwezigheid van de bewoners van de deelgemeente. Het moderne buurthuis bevindt zich op een boogscheut van de dorpskerk, waaraan het gebouw zijn naam ontleent.

De bouw van het ontmoetingscentrum ging een jaar geleden – op 2 oktober 2018 – van start. In de twaalf maanden die volgden, ruimde het verouderde parochiecentrum van het dorp plaats voor een multifunctioneel pand met allerlei duurzame voorzieningen, zoals zonnepanelen. 

“Het gebouw bestaat uit een polyvalente zaal, een aanpalend buitenterras, modern sanitair en een uitgebreide opwarmkeuken. Buiten is er een parking voorzien en binnenkort voegen we ook nog een speeltuintje toe. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor inwoners en verenigingen die er gebruik van willen maken”, vertelt schepen van Gebouwen Hilde Vautmans.

Prijskaartje van 800.000 euro

Aan het project hangt een stevig prijskaartje. “In totaal investeerden we zowat 800.000 euro in nieuwe infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van onze deelgemeente. Op deze manier willen we het buurtleven van het dorp een nieuwe impuls geven”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

Ontmoetingscentrum ‘Den Andries’ toen de werken nog volop bezig waren. Op de achtergrond is de Sint-Andreaskerk te zien.
RV Ontmoetingscentrum ‘Den Andries’ toen de werken nog volop bezig waren. Op de achtergrond is de Sint-Andreaskerk te zien.

‘Den Andries’

Het gebouw draagt de naam ‘Den Andries’, een verwijzing naar Sint-Andreas, de heilige naar wie de naastgelegen kerk vernoemd is. Over deze naam mochten de buurtbewoners en toekomstige gebruikers zelf beslissen.

Na de feestelijke inhuldiging zullen er nog enkele details worden afgewerkt. Vanaf 2020 zou het gebouw door iedereen gebruikt moeten kunnen worden.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wendy Milis

    spijtig dat mensen die runkelen wonen niet op de hoogte waren...