Exclusief voor abonnees

Onderzoek rond mishandelde senioren in Villa Rosa heropend: “Schande dat we nog áltijd niet weten wat er met moeder gebeurd is”

Ingrid Lammens: “Was mijn moeder een slachtoffer van de ‘Vier van Villa Rosa’?”
Mine Dalemans Ingrid Lammens: “Was mijn moeder een slachtoffer van de ‘Vier van Villa Rosa’?”
Slecht nieuws voor de familieleden en nabestaanden van de slachtoffers in de zaak ‘Villa Rosa’. Het onderzoek naar vier zorgverleners van het rustoord, die onder meer foto’s van bejaarden in mensonterende posities maakten, wordt heropend. En dus is het nog maar eens wachten vooraleer er beslist wordt of iemand zich überhaupt zal moeten verantwoorden in de rechtbank. “Ik heb alles reeds in april 2017 aangekaart...”, zucht Ingrid Lammens, wier moeder in het rusthuis verbleef. “Ik wil weten wat er gebeurd is!” 

In juli 2018 werd Sint-Truiden wakker met de Villa Rosa-affaire. Gunther Leenen (lokaal politicus van Stadspartij Sterk Sint-Truiden) diende een klacht in tegen vier vrouwelijke zorgverleners van het OCMW-woonzorgcentrum Villa Rosa. “Mijn grootmoeder, die anderhalf jaar geleden overleden is, verbleef in rusthuis Villa Rosa op de gesloten afdeling voor demente bejaarden. De gedachte dat zulke feiten ook met haar zijn gepleegd, knaagt aan mij. Ik wil dat de politie en het gerecht dit tot op het bot uitzoeken. Ik wil de waarheid weten”, klonk het toen.

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.