Oeps, foutje! Kleuters krijgen plots 300 km voor de kiezen tijdens Monumentenrun

De Sprookjesrun gaat over 300 meter en niet over 300 kilometer, zoals hier verkeerd staat aangeduid.
DSS De Sprookjesrun gaat over 300 meter en niet over 300 kilometer, zoals hier verkeerd staat aangeduid.
Een recordaantal deelnemers loopt op zaterdag 7 september dwars door een trein en ziekenhuis op de vijfde Monumentenrun in Sint-Truiden. Alleen voor de peuters is het parcours dit jaar wat bij de haren getrokken. Een Sprookjesrun van 300 kilometer? Een drukfoutje natuurlijk...

“Ook deze editie overtreffen de inschrijvingen opnieuw de kaap van vorig jaar. Minstens 2.700 lopers (de dag-inschrijvingen niet meegerekend) zullen de mooiste gebouwen van de stad doorkruisen langs meerdere parcours van verschillende afstanden, van driehonderd meter tot tien kilometer. Dat is bijna twintig procent meer dan in 2018", weet schepen van Sport Jurgen Reniers (CD&V). De Monumentenrun is daarmee nu al een groot succes. Deze editie passeren de deelnemers onder andere door een trein in het station en dwars door het Sint-Trudoziekenhuis. Dat zijn unieke locaties die geen enkele andere loopwedstrijd ooit al heeft aangedaan. Op deze manier wil Sint-Truiden de lopers blijven verrassen.

De Monumentenrun leidt de lopers langs de bekendste monumenten van Sint-Truiden.
Foto WVB De Monumentenrun leidt de lopers langs de bekendste monumenten van Sint-Truiden.

Strafkamp

Terwijl de kinderen een kilometer kunnen lopen en de ervaren lopers kunnen kiezen tussen vijf of tien kilometer, moeten de peuters en kleuters maar liefst driehonderd kilometer afleggen, althans volgens wat we op de foto zien. “Dat lijkt ons eerder een afstand voor een strafkamp dan een ontspannende kennismaking met de loopsport in onze stad. Natuurlijk gaat het om een kleine vergissing. Maar het is wel een leuke vergissing. De Sprookjesrun gaat natuurlijk niet over driehonderd kilometer maar over driehonderd meter. Geen zorgen dus”, knipoogt Reniers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.