Nina Derwael en Tim Wellens zijn Truiens Sportman en Sportvrouw 2018

Ook Lon Polleunis kreeg hulde voor het 50-jarige jubileum van zijn gouden schoen.

Nina Derwael in actie
Photo News Nina Derwael in actie
Op vrijdag 5 oktober zetten het stadsbestuur en de sportraad van Sint-Truiden in sportcomplex Sint-Pieter alle kampioenen en medaillewinnaars in de kijker. Clubleden en individuele sporters die zich het voorbije jaar wisten te onderscheiden, ontvingen een trofee voor hun sportverdiensten.

“Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs die zich zowel op nationaal als internationaal vlak in de kijker hebben weten te werken. Op de kampioenenviering zetten we hun verdiensten jaar na jaar in de verf, en bedanken we tegelijk ook alle clubbesturen, vrijwilligers en sportbegeleiders voor hun onmisbare inzet”, aldus voorzitter van de Sportraad Karel Sweldens.

Als hoogtepunt werden de namen van de sportlaureaten bekendgemaakt. Nina Derwael volgde zichzelf op tot Sportvrouw van het Jaar. Ze won een bronzen medaille op de brug met ongelijke leggers op het WK turnen in Montreal. Geen enkele Belg deed haar dit ooit voor. Nina verlengde in Glasgow ook haar Europese titel in dezelfde discipline én scoorde er in één moeite nog eens zilver in de finale op de balk.

Belgian Tim Wellens of Lotto Soudal celebrates on the podium in the yellow jersey of leader in the overall ranking after the third stage of the Tour De Wallonie cycling race, 169,2 km from Chimay to La Roche-en-Ardenne, on Monday 30 July 2018. BELGA PHOTO LUC CLAESSEN
BELGA Belgian Tim Wellens of Lotto Soudal celebrates on the podium in the yellow jersey of leader in the overall ranking after the third stage of the Tour De Wallonie cycling race, 169,2 km from Chimay to La Roche-en-Ardenne, on Monday 30 July 2018. BELGA PHOTO LUC CLAESSEN

Stadsambassadeurs

De titel van Sportman van het Jaar bleef, dankzij zijn zegentochten, ook in handen van wielrenner Tim Wellens. Hij won een etappe in zowel de Giro, Vuelta als GP van Wallonië, finishte eerst in de Brabantse Pijl, kroonde zich tot puntenkampioen in Parijs-Roubaix en bemachtigde de Trofea Serra de Tramuntana.

Nina Derwael en Tim Wellens zijn voorbeelden voor alle toekomstige turners en wielrenners. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2018

Carl Nijssens, schepen van Sport

“Met deze twee toptalenten heeft Sint-Truiden echt een gouden generatie sportkampioenen. Ze zijn onze meest waardevolle stadsambassadeurs en zetten Sint-Truiden op de internationale sportkaart. Nina Derwael en Tim Wellens zijn voorbeelden voor alle toekomstige turners en wielrenners. Met recht en reden zijn zij onze Truiense sportpersoonlijkheden van 2018”, vertelt schepen van Sport Carl Nijssens.

Postuum Gouden Clubhart

Andere trofeeën waren die van Sportclub (Sint-Truiense Hockeyclub), Sportploeg (Dameshandbal Sint-Truiden), Sportbelofte (karateka Andrea Simmionato) en Sportverdienste van 2018 (eresecretaris van de Sportraad Eddy Kellens), de Sportcarrièreprijs (Romain Martens en Sarina Leenen van Handbal Sint-Truiden), en de G-Sporttrofee (Jean-Pierre Piersaux voor zijn werk met mensen met een verstandelijke handicap en autisme). Ook kreeg Lon Polleunis hulde voor het 50-jarige jubileum van zijn gouden schoen.

Lon Polleunis
Borgerhoff Lon Polleunis

“Tijdens de kampioenenviering werd ten slotte ook het bijzondere Gouden Clubhart voor Sportvrijwilliger van het Jaar opnieuw uitgereikt. Onze sportclubs zouden immers niet kunnen overleven zonder de vele vrijwilligers. Al deze mensen zetten zich met hart en ziel in voor hun favoriete vereniging. Truienaren konden zelf kiezen uit drie vrijwilligers die naar de trofee meedongen. Uiteindelijk ging de prijs postuum naar Emiel Smets van Handbal Sint-Truiden”, zegt schepen Carl Nijssens.

Nacht van de Truiense Sporter

Na de verkiezing van de sportlaureaten was er voor het vierde jaar op rij opnieuw de Nacht van de Truiense Sporter. Het stadsbestuur trakteerde alle aanwezigen op een gratis drankje, terwijl dj Will voor de nodige sfeer en ambiance zorgde. De aanwezigen maakten er ook kans op leuke prijzen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.