Nieuwe hockeyclub mikt op honderd leden

Iver van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden.
Mine Dalemans Iver van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden.
De eerste hockeyclub van Haspengouw startte deze week zijn werking op het kunstgrasveld aan de sporthal van Nieuw Sint-Truiden.

"Ik speelde vroeger zelf hockey op een hoog niveau", vertelt bezieler Iver van de Zand. "Toen mijn zevenjarige zoon ook interesse kreeg in de sport, ging ik op zoek naar een club in de regio. Tot mijn grote verbazing waren er slechts weinig clubs actief in Limburg."


Uiteindelijk besloot Iver om zijn eigen club op te richten. Hij nam contact op met de Vlaamse hockeyliga, die sterke uitbreidingsplannen hebben voor onze provincie. Naast de clubs in Hasselt, Neerpelt en Maasmechelen, zagen ze ook een vijfde club in Zuid-Limburg helemaal zitten.

Iver Van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden. Ze gaan van start op 30/08
Mine Dalemans Iver Van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden. Ze gaan van start op 30/08

Geschikte locatie

Iver startte met het zoeken naar een geschikte locatie. "Ik ging praten met sportschepen Carl Nijssens en de sportdienst. Zij zorgden ervoor dat we terecht konden op het kunstgrasveld aan de sporthal van Nieuw Sint-Truiden. Daarnaast helpen ze ons ook met de promotie van de nieuwe vereniging." Al vlug liepen er veertig inschrijvingen binnen. "We hopen binnen het jaar zelfs aan honderd leden te komen. We mikken op een aantal volwassenenteams, naast enkele jeugdteams", aldus de initiatiefnemer. Wie ook interesse heeft in de hockeysport, vindt meer informatie op de website www.hc-sinttruiden.be. (TDST)

Iver Van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden.
Dalemans Iver Van de Zand start een eigen hockeyclub in Sint-Truiden.