Michaël Roskam trapt Cinema Canvas op gang

Michaël Roskam tijdens een interview in Loods 66 voor cinema Canvas.
Foto Borgerhoff Michaël Roskam tijdens een interview in Loods 66 voor cinema Canvas.
Gisteravond is in Loods 66 op het Brustemse vliegveld Cinema Canvas van start gegaan. Martin Scorsese's meesterwerk 'Casino', de keuze van filmregisseur en rasechte Truienaar Michaël R. Roskam, kluisterde de kijkers alvast aan het reusachtige scherm.

De drie uur durende klassieker uit 1995, met Robert De Niro in de hoofdrol, wist meer dan driehonderd kijklustigen op de been te brengen. Gedurende het festival worden de favoriete prenten vertoond van Belgische filmkenners. Zo komen vandaag en morgen artistiek directeur Amira Daoudi en regisseur Frank Van Passel langs, die respectievelijk 'La Grande Bellezza' en 'Les Vacances de Mr. Hulot' op het Sint-Truidense publiek zullen loslaten. De voorstellingen worden telkens voorafgegaan door een talkshow die live wordt uitgezonden op Canvas. De presentatie ligt in de vakkundige handen van comedian Xander De Rycke.


Het meerdaags filmfestival vindt telkens plaats in een Vlaamse stad. Eerder viel de eer al te beurt aan Kortrijk, Antwerpen, Genk en Leuven. De laatste twee haltes van Cinema Canvas zijn Gent en Vilvoorde. Tickets zijn gratis, maar moeten wel gereserveerd worden. (KTL)