Massa volk steunt achtste Levensloop in stadspark Sint-Truiden

"Teveel mensen in mijn familie stierven aan kanker"

Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Borgerhoff Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
In het Stadspark van Sint-Truiden vindt dit weekend de laatste editie van Levensloop plaats voor 2018. Een pak volk kwam op de been. "Ik kom alle dagen in contact met mensen die tegen de ziekte vechten", vertelt thuisverpleegster Betty-Jan Jansens.

Meer dan 100 teams schreven zich dit jaar in voor de tweedaagse editie van Levensloop Sint-Truiden. Honderden mensen kwamen wandelen, lopen of kochten een zakje met een kaars in als bijdrage. 's Avonds werden alle kaarsen aangestoken tijdens de avondwandeling. 

Stille vechters

Thuisverpleegster Betty-Jan Jansen uit Sint-Truiden kwam ook haar steun verlenen. "Ik kom de mensen een hart onder de riem steken", vertelt ze. "Al tien jaar ben ik thuisverpleegster en kom dan ook bij héél wat mensen die tegen de ziekte vechten. Niet iedereen durft er even openlijk over praten, sommigen vechten in stilte. Maar dergelijke initiatieven zoals Levensloop kunnen we alleen maar steunen." 

Thuisverpleegster Betty-Jan Jansens kwam ook steunen.
Borgerhoff Thuisverpleegster Betty-Jan Jansens kwam ook steunen.

Ook Patrick Hellings uit Sint-Truiden nam deel met zijn team 'De Bende van Jos'. "Jos Driesmans is de bezieler van die bende", vertelt Patrick. "Al jaren doen we hieraan mee. Ik ken teveel mensen uit mijn familie die aan kanker zijn gestorven. Vooral longkanker. We kunnen het niet genoeg onder aandacht brengen. Ik ben blij dat dit initiatief bestaat." 

Patrick Hellings deed ook mee.
Borgerhoff Patrick Hellings deed ook mee.

Hilde Ruymen (77) was ook van de partij en wandelde met haar twee poedels door het park. "Op mijn leeftijd heb je al héél wat mensen zien vechten tegen de vreselijke ziekte. Gelukkig zijn er ook heel wat vechters die het gevecht overwinnen, maar toch moest ik ook al van velen afscheid nemen. Ik mag van geluk spreken en bleef gespaard van de ziekte. Mijn honden houden mij jong, en daarom ben ik ook hier." 

Hilde Ruymen met haar poedels.
Borgerhoff Hilde Ruymen met haar poedels.
Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Borgerhoff Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Borgerhoff Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Borgerhoff Levensloop Sint-Truiden in het stadspark
Ook de poedels van Hilde Ruymen wandelden mee.
Borgerhoff Ook de poedels van Hilde Ruymen wandelden mee.
In de zakjes staken kaarsen die 's avonds werden verlicht.
Borgerhoff In de zakjes staken kaarsen die 's avonds werden verlicht.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.