Man komt dronken thuis en gooit chihuahua tegen de muur: beestje overlijdt, man riskeert celstraf

Illustratiebeeld van een chihuahua
Getty Images Illustratiebeeld van een chihuahua

Een echtelijke ruzie tussen een 40-jarige Truienaar en zijn partner heeft op 26 januari 2018 geleid tot de dood van hun chihuahua. Die avond kwam de man na middernacht dronken thuis van een avondje uit. Zijn partner, met wie hij al 2,5 jaar samen was, moest meteen incasseren. Ze werd bij de polsen gegrepen en kreeg een klap. Het hondje dat op bed lag, werd vervolgens het volgende slachtoffer. Het beestje werd tegen de muur gegooid en vervolgens door de gang gesmeten. De vrouw ging nog in allerijl naar de dierenarts, maar die kon enkel het overlijden van de chihuahua vaststellen. Ze vraagt een morele schadevergoeding van 500 euro en de kosten van haar psycholoog. Beklaagde gaf verstek en riskeert een celstraf van een half jaar en een boete van 800 euro. Het vonnis hoort hij op 25 juni.  
35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Stefan Motmans

  Riskeert straf....nee nee dient een zeer flinke straf te krijgen. En voor mij levenslang gratis hulp bieden in een dierenasiel bij het verzorgen van dieren.

 • ingrid mertens

  In wat voor een wrede wereld leven wij, Waarom dit onschuldig wezentje vermoorden??? Dierenbeulen Zwaar straffen, zo lang mogelijk den bak in!!

 • Georgette Vanoverbeke

  hopelijk word hij zwaar gestraft !! dat beestje had hem niets misdaan .

 • Roland Deketelaere Slabbinck

  Alcohol, maar al te vaak het begin van veel miserie.

 • Nico Vansimpsen

  Voor mij staat dit gelijk aan moord en mag je 30 jaar krijgen zonder compassie.