Ludwig Vandenhove (sp.a) keert terug naar Brussel: “Ik zit met een dubbel gevoel”

Ludwig Vandenhove
Mine Dalemans Ludwig Vandenhove
Oud-burgemeester van Sint-Truiden Ludwig Vandenhove (sp.a) zetelt straks dankzij zijn 11.179 stemmen in het Vlaams Parlement. De oude vechtjas heeft er al een carrière opzitten als burgemeester, deputé, senator en volksvertegenwoordiger. Maar de zestigjarige Vandenhove denkt niet aan uitbollen. “En nu? Elke dag keihard blijven werken.”

“De verkiezingen leveren mij een dubbel gevoel op”, zegt Ludwig Vandenhove. “Blij over de uitslag van de sp.a in het kanton en in Sint-Truiden - op eenzame hoogte in Vlaanderen - en over mijn verkiezing als Vlaams Parlementslid. Alle kandidaten in het kanton en Sint-Truiden scoren relatief goed, dat opent perspectieven. We kunnen stilaan spreken van een Sint-Truidens model binnen de sp.a. Maar ontgoocheld over het grote stemmenaantal voor (extreem)-rechts in Vlaanderen. Gewoonweg beangstigend. Ik zal er blijven tegen ‘boksen’. Ook ontgoocheld over ‘mijn’ sp.a, die maar blijft achteruitgaan. Elke andere uitleg mist realiteit.”

Zwarten

“Toen ik zei dat N-VA’ers ‘zwarten’ zijn, keek men verontwaardigd weg. Maar zie, ondertussen is Sint-Truiden wel het sterkste sp.a-kanton van Vlaanderen. Ik hoop dat er eindelijk een ernstige (interne) analyse komt, waarin alle elementen aan bod komen. Ik wil vooral een goed Vlaams Parlementslid zijn. Ik zal de belangen van alle Limburgers zo goed mogelijk proberen te verdedigen en zal politiek blijven bedrijven op de straat, tussen de mensen. Ligt daar niet de echte reden voor onze goede uitslag in Sint-Truiden?”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.