Exclusief voor abonnees

Kasteel van Duras opnieuw het decor van ‘Kerstmagie’

Graaf Ghislain d’Ursel : Slot van Laarne, Graaf Ghislain de Liedekerke: Kasteel van Duras, Prins Simon de Merode: Kasteel de Merode
Mine Dalemans Graaf Ghislain d’Ursel : Slot van Laarne, Graaf Ghislain de Liedekerke: Kasteel van Duras, Prins Simon de Merode: Kasteel de Merode
In het kasteel van Duras bij Sint-Truiden kan je deze winter opnieuw de spektakelproductie ‘Kerstmagie’ beleven. Graaf Ghislain de Liedekerke opent samen met zijn neef Prins Simon de Merode opnieuw de poorten van zijn kasteel vanaf 7 tot 23 december voor dit betoverende kerstspektakel. Wij hadden een gesprek met de top van de hoge Belgische adel over showbizz, maîtresses en Kerstmagie.

Wie deelneemt aan deze bijzondere theaterwandeling, georganiseerd door Historalia van ‘sprookjesprins’ Prins Simon de Merode en zijn creatieve rechterhand Luc Stevens, komt in een unieke wereld terecht. Het kasteel is omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen en in elk kamertje ontdek je leuke theaterstukjes, prachtige muziek en grappige figuurtjes. De verschillende verhalen komen uit de kerstmuts van regisseur Luc Stevens, die naast de voorgaande edities van ‘Kerstmagie’, voor Historalia ook alle musicalspektakels (‘Marie-Antoinette’, ‘Albert I’, ‘Rubens’) op het kasteeldomein in Westerlo regisseerde.

Oudste adel van het land

Prins Simon de Merode behoort tot de hoogste en oudste adel van ons land, met een stamboom die 26 generaties teruggaat en met een aanwezigheid in Westerlo sinds 1450.

Je hebt 23% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.