Jelle Engelbosch (N-VA) verdwijnt uit het Vlaams Parlement: “Ik ga mij nog meer op mijn stad focussen”

Jelle Engelbosch tijdens de verkiezingsnacht in de TVL-studio.
Mine Dalemans Jelle Engelbosch tijdens de verkiezingsnacht in de TVL-studio.
De Truiense schepen Jelle Engelbosch (N-VA) geraakte niet meer verkozen in het Vlaamse halfrond. Daar had de populaire Jan Peumans een en ander mee te maken. Met een monsterscore van 21.163 voorkeurstemmen sprong Peumans over Engelbosch heen.

Pijnlijk voor Engelbosch is dan ook dat Jan Peumans niet zal zetelen. Hij gaat immers op pensioen, en dus zal de eerste opvolger Katja Verheyen (39) uit Bree inschuiven. Maar dat behoort nu eenmaal tot de wetmatigheid van de politiek.

Schepenmandaat

“Ik ben best wel trots op mijn parlementair werk de afgelopen vijf jaar en vooral dankbaar voor de kansen die ik daartoe gekregen heb. Het was boeiend, leerrijk en gaf me heel wat ervaring om mijn nieuwe taak als schepen in Sint-Truiden krachtdadig te kunnen uitvoeren” zegt Jelle Engelbosch (N-VA) in een reactie. “De massale hartverwarmende reacties en de bijna 12.000 voorkeurstemmen laten me dit hoofdstuk met een goed gevoel afsluiten en zetten me aan om vooral actief te blijven werken aan een beter Vlaanderen en Sint-Truiden. Enthousiast focus ik me nog meer op onze stad en kijk ik uit naar nieuwe uitdagingen die ongetwijfeld op mijn pad komen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.