Jef Cleeren pleit voor tweede voetbalveld in Brustem

Jef Cleeren vreest dat een fusie van sportclubs hun eigenheid in het gedrang brengt.
Borgerhoff Jef Cleeren vreest dat een fusie van sportclubs hun eigenheid in het gedrang brengt.
De 84-jarige Jef Cleeren (CD&V) kwam gisteren onverwacht tussen op de gemeenteraad. Hij liet weten dat hij geen voorstander is van de fusie van de sportclubs, die komt er omwille van het gebrek aan voetbalvelden in Sint-Truiden.

"De spelertjes van Brustem hebben nood aan een tweetal voetbalvelden in hun eigen dorp", houdt hij vol. Sportschepen Carl Nijssens liet weten dat hij samen met de sportverenigingen rond de tafel gaat zitten.


"Sport en recreatie in eigen dorp vind ik erg belangrijk", stak Cleeren van wal. "Als de sportclubs samensmelten, dan verliezen de dorpen hun eigenheid."


Nijssens onderzoekt de mogelijkheden om nieuwe recreatiezones aan te snijden. "Ongeveer een jaar geleden hebben we, samen met de burgemeester en de dienst ruimtelijke ordening, een werkgroep opgestart om te zoeken naar nieuwe zones die in aanmerking komen als recreatiegebieden. We gaan binnenkort samenzitten met de plaatselijke jeugd- en sportverenigingen en dan bekijken we hoe hier extra recreatieruimte voor het verenigingsleven van Brustem kan gecreëerd worden. Een fusie van sportclubs daarentegen is een keuze van de clubbesturen. Wij kunnen hier als stad niet in tussenkomen", besluit Nijssens.


(DSS)