Gele Hesjes voeren actie aan Stayen

Gele hesjes delen pamfletten uit aan passanten ter hoogte van Stayen.
Benoit De Freine Gele hesjes delen pamfletten uit aan passanten ter hoogte van Stayen.
De ‘gele hesjes’ hebben in de vrijdagavondspits aan Stayen een uur lang actiegevoerd. Zo deelden ze pamfletten uit aan passanten.

“We plooien ons momenteel terug op het lokale niveau, om zo een basis uit de bouwen”, viel te horen bij de gele hesjes aan Stayen. “Met onze actie hier proberen we in Sint-Truiden een netwerk uit te bouwen en roepen we meteen ook op om zaterdag deel te nemen aan de actie in Genk.”

“De werkende bevolking ziet de koopkracht dalen”, aldus Maxime Pirard van de lokale PVDA-afdeling. “En dat terwijl de graaiende politici zichzelf blijven verrijken. Wij vinden dat onaanvaardbaar. Arbeiders en bedienden moeten tot hun 67ste aan de slag blijven, maar politici als Johan Van Overtveldt en Jo Vandeurzen — die al 10.000 euro per maand verdienen — krijgen een uittredingsvergoeding van 400.000 euro! De grote aandeelhouders krijgen steeds meer dividenden, terwijl de regering onze lonen, arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid kapotmaakt.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.