Geld voor Nina Derwael? Dan moet ze eerst Olympisch goud winnen

Sint-Truiden verdubbelt dotatie wereldkampioene niet

Photo News
Wereldkampioen is ze al, maar dat blijkt niet genoeg. Voordat Nina Derwael van de stad Sint-Truiden een dubbele dotatie krijgt, moet ze eerst Olympisch goud behalen. “Niet te geloven, zo’n kampioene”, reageert Jef Cleeren (CD&V) verveeld.

Het vierentachtigjarig gemeenteraadslid Jef Cleeren (CD&V) was begin januari nochtans goed op dreef: “Eindelijk hebben we iemand in onze stad die op sportgebied de absolute top bereikt heeft. De nationale en internationale prijzen volgen elkaar op. Ook in ‘Het Laatste Nieuws’ is ze verkozen als Belg van het jaar. Ze wint daarmee van Theo Francken, die met plaats 2 genoegen moet nemen, en gaat onder meer ook figuren als Nafi Thiam, Bart De Wever, Roberto Martinez en Gert Verhulst vooraf. Je moet het maar doen, hè. Maar als het op de centen aankomt verdient een wereldkampioene als Nina minder dan een spits in derde amateur. Sint-Truiden moet haar verantwoordelijkheid daar in nemen. Ik vind dan ook dat we die toelage van 2.500 euro moeten verdubbelen. We geven al zoveel uit aan van alles en nog wat, dat ze Nina nu maar eens iets geven.”

Oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) mocht zijn voorstel gisteren niet op de gemeenteraad brengen
Mine Dalemans Oud-burgemeester Jef Cleeren (CD&V) mocht zijn voorstel gisteren niet op de gemeenteraad brengen

Hartverwarmend

Ook de mama van Nina, Marijke Lammens, vond het voorstel van de oud-burgemeester hartverwarmend: “We hadden ervan gehoord, het is fijn dat Jef zich zo wil inzetten voor Nina. Maar het is nu eenmaal een feit dat Nina met haar topsportcontract 1.200 euro per maand verdient. Dat heeft ook te maken met het feit dat ze haar sport combineert met haar studies, maar ze wil kost wat kost haar diploma behalen. Kijk, we zijn fier en we zijn dankbaar dat ze haar sport op topniveau kan beoefenen, maar goed, sommige voetballers komen hun bed nog niet uit voor hetgeen er voor Nina financieel tegenover staat. Al die awards en prijzen kosten ons geld, ik kan haar toch moeilijk altijd in dezelfde outfit op televisie laten verschijnen.”

Nina samen met haar mama Marijke Lammens
Photo News Nina samen met haar mama Marijke Lammens

“Wachten tot ze Olympisch kampioen is”

Het was dan ook spannend afwachten naar de tussenkomst van het raadslid op de gemeenteraad van januari. Maandag was het dan zover, maar het bleef oorverdovend stil. “Tja, ik heb daar een stevige discussie over gehad binnen mijn eigen fractie. Zo goed als iedereen is daar tegen. Ik moet wachten tot ze Olympisch kampioen wordt om mijn voorstel in te dienen. Niet te geloven. Zo’n kampioene”, reageert het raadslid verveeld.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.