Geen ontslag voor homofobe stadsmedewerker, wel alternatieve sanctie

Stadsmedewerker Arman Sargsyan: “Dit geeft me de kans hen te laten zien dat ik niets tegen hen heb, dat God ook van hun houdt.”
RV Stadsmedewerker Arman Sargsyan: “Dit geeft me de kans hen te laten zien dat ik niets tegen hen heb, dat God ook van hun houdt.”
Het Truiense college van burgemeester en schepenen boog zich woensdag over het dossier van een stadsmedewerker die zich vorige week zeer homofoob uitliet op sociale media naar aanleiding van de acties die het stadsbestuur organiseerde in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie. Meerderheidspartij N-VA vroeg bij monde van raadslid Gunther Dauw zijn ontslag, maar medewerker van de Sportdienst Arman Sargsyan is er met een alternatieve straf vanaf gekomen.

 “Welkom in christelijk België, waar de stad Sint-Truiden promotie maakt voor homoseksualiteit. Goddeloos”, postte stadsmedewerker Arman Sargsyan vorige week nog boven de actie van de Stad Sint-Truiden dat berichtte over ‘Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie’. Dinsdag werd hij evenwel bij zijn diensthoofd op het matje geroepen, die hem preventief schorste in afwachting van het schepencollege dat zich woensdag over zijn tuchtstraf boog. “Dat kan gaan van een mondelinge vermaning tot de verbreking van zijn contract”, bevestigde stadssecretaris Kathleen Bergoets. Voor N-VA-gemeenteraadslid Gunther Dauw stond de strafmaat echter al vast: “De enige gepaste reactie van het stadsbestuur kan hier het ontslag zijn. We geven geen duimbreed toe op onze waarden en daarin is geen plaats voor homofobie.”

Post van stadsmedewerker
RV Post van stadsmedewerker

Werken voor LGTB-gemeenschap

Maar dat schepencollege kwam bedachtzaam uit de hoek. “Het stadsbestuur verwacht van haar personeelsleden dat ze een verdraagzame houding aannemen als stadsambassadeurs en dat ze loyaal zijn ten opzichte van beleidsbeslissingen. De uitspraken van de medewerker gaan in tegen de waarden en normen van de organisatie. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen vandaag (woensdag, red.) om de medewerker in kwestie een alternatieve sanctie op te leggen en geeft hem de opdracht zich gedurende één maand in te zetten voor een organisatie die opkomt voor de rechten van de LGBT-gemeenschap. De betrokken medewerker heeft zich intussen schriftelijk verontschuldigd voor zijn uitlatingen”, klinkt het.

God houdt ook van hen

“Ik ben God natuurlijk zeer dankbaar dat ik geen ontslag heb gekregen”  zegt Arman Sargsyan in een reactie. “Samen met de christelijke gemeenschap hebben we gebeden voor een goede afloop. Ontslag of geen ontslag, beide had ik kunnen accepteren. Nog meer ben ik dankbaar voor de strafmaatregel die genomen is. Hierdoor zal ik de kans krijgen uit te leggen waarom ik zo reageerde. Dit geeft me de kans hen te laten zien dat ik niets tegen hen heb, dat God ook van hun houdt.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sjaak vanslembrouck

  “Ik ben God natuurlijk zeer dankbaar dat ik geen ontslag heb gekregen” Ehm kereltje het was de magische man in de lucht niet die besliste wat er met jou gebeurde maar de gemeente en jou eigen partij. Je sprookjes hebben hier niets te zoeken.

 • marc le loup

  Het staat nochtans in de bijbel en zowaar nog straffer in de koran wat er moet gebeuren met dergelijke gastjes! ik durf niet meer te vernoemen wie ze bedoelen! Maarrrrrrrrr geen negatief woordje over die twee vernoemde zogezegde heilige boeken die het woord van god zijn!T'ja wat waren die zware straffen weeral voor de doofpot van de heilige kerk??? en voor de koran met zijn misogyne (mis)opvattingen moeten we respect hebben volgens nvaer Jambon??

 • Janneke Alsberg

  In de meeste niet Westerse landen van deze wereldbol is homoseksualitieit, laat staan gender issues, taboe of ''haram''. Zin begrijpen het Westerse libertaire standpunt niet en het progressieve Westers denken begrijpt het overgrote deel van de wereld niet. Dit is een simpele en nunchtere vststelling. Vraag is: Wie, grossomodo, heeft gelijk!?

 • Patrick Gielen

  Welkom in het Vlaanderen van na de verkiezingen. Tolerantie voor intolerantie. Ik zeg: gewoon doen!

 • Nico Eeckhout

  Ik stel voor dat we gewoon alle godsdienstfanatici, chrisrelijk, moslim, joods, of wat dan ook op een eiland zetten en elkaar laten uitmoorden. De winnaar mag dan ter plekke zijn eigen geloofsgemeenschap uitbouwen en zich afzonderen van de rest van de wereld.