Elf transmigranten aangetroffen in vrachtwagen in Sint-Truiden

Themabeeld
Jan Van Maele Themabeeld
Zaterdag zijn in een oplegger in Sint-Truiden elf transmigranten aangetroffen. Dat bevestigt het parket van Limburg. Het gaat om vrouwen, mannen en kinderen. De Roemeense trucker die werd opgepakt na de ontdekking, is na verhoor vrijgelaten. 

Omwille van een technisch defect hield de Roemeense vrachtwagenchauffeur halt aan een garage in Sint-Truiden. In zijn oplegger bleken elf personen te zitten. Het ging om migranten uit Eritrea, die onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk. Ze verkeerden allemaal in goede gezondheid.

De lokale politie van de zone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken kwam meteen ter plaatse. De migranten werden meegenomen naar het commissariaat, de Roemeense trucker werd voor verhoor gearresteerd. Het gerechtelijk lab deed een sporenonderzoek. 

De trucker is intussen weer vrijgelaten, er zijn volgens het parket geen aanwijzingen gevonden van zijn betrokkenheid.
 Het dekzeil van de vrachtwagen was opengesneden. Vermoedelijk konden de elf zo naar binnen glippen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Bytebier

    Niet te vlug oordelen , als de chauffeur zou medeplichtig zijn kan ik me niet inbeelden dat hij zijn zeil gaat kapot snijden om ze via daar in zijn trailer te steken maar wel via de achterdeur of het dak ,

  • Vaneylen Pierre

    Onmiddellijk repatriëren en de chauffeur een jaar dwangarbeid op water en wit brood daarna uitwijzen en persona non grata verklaren!