Duivenmelker wil 3.000 euro per dag werkonbekwaamheid na verkeersagressie: “Voor dat geld hang ik mijn toga aan de haak”

Er gaat veel geld om in de duivensport.
repro Jempi Welkenhuyzen Er gaat veel geld om in de duivensport.
“Als ik 3.000 euro per dag kan verdienen met duiven, dan maak ik meteen een carrièreswitch.” Zo reageerde een advocate dinsdagvoormiddag laconiek in de rechtbank, waar haar cliënt terechtstond voor verkeersagressie. De duivenliefhebber die hij een kopstoot gaf, eist immers zware sommen die hij zelf naar verluidt misliep door werkonbekwaamheid.

De feiten dateren van woensdag 19 juni en vonden plaats in de Stationsstraat in Sint-Truiden. De 28-jarige beklaagde kreeg het er danig op zijn heupen toen enkele voetgangers de weg overstaken en besloot om zijn wagen aan de kant te zetten. Hij stapte uit, werd verbaal agressief en gaf een Chinese toerist vervolgens een kopstoot.

“Maar daar stopte het niet”, aldus de procureur. “De beklaagde bleef klappen uitdelen. Vervolgens probeerde hij te vluchten, maar dat kon verhinderd worden. De politie werd erbij gehaald en die kon hem oppakken. Dit zijn duidelijk feiten van zinloos geweld. Ik vraag dan ook een werkstraf van 100 uur en een boete van 600 euro.”

Maar daar komt ook nog een schadeclaim van 24.000 euro bij, ingediend door de burgerlijke partij. Het slachtoffer is immers een duivenmelker, en hij beweert dat hij door zijn verwondingen en bijkomende arbeidsongeschiktheid meerdere dagen zwaar verlies leed. Dagelijks tot 3.000 euro, zo beweerde hij via zijn advocaat. Dat bedrag hoopt de verdediging alvast ernstig terug te schroeven.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • louis meuleman

  Louis Meuleman Die advocaten (gediplomeerde leugenaars)vinden dat zij alleen geld moeten verdienen omdat ze gestudeerd hebben daar voor ,een goede voetballer verdient 10 maal meer waarom een goede duivenmelker dan niet ????

 • Raymond de Bock

  met de duiven zijn in chine astronomische bedragen te winnen,deze duivenmelkers leven van die sport en ja verdienen veel geld maar hebben ook veel onkosten.

 • jose ceraia

  Wie zegt of waar staat dat die chinees zijn belastingen moet aangeven in België.

 • Jos Plessers

  Misschien die Chinees eens gelijk geven.Dat zal dat kereltje leren,klappen uitdelen.

 • Gaston FOUBERT

  Als die chinees hier als toerist is, wie past er dan op zijn duiven? Vragen die 3.000 euro/dag of vliegt die zelf elke dag heen en terug?