Drie op een rij: Truienaar (36) verzamelt klachten van (ex-)partners

Rechtbank Hasselt
Mine Dalemans Rechtbank Hasselt
Een 36-jarige man uit Sint-Truiden was de afgelopen jaren bijzonder actief in de liefde. Helaas was het niet enkel rozengeur en maneschijn in zijn leven. Drie voormalige partners stapten naar de politie. Dat twee vrouwen later bepaalde klachten weer introkken, speelt wel in het voordeel van de man, die een celstraf van 18 maanden riskeert.

De dertiger heeft volgens het openbaar ministerie zeker goede intenties in zijn relaties, maar kiest duidelijk voor de verkeerde aanpak. In plaats van te mikken op wederzijds vertrouwen, combineert hij bedreigingen en beledigingen met agressief gedrag. 

Zijn eerste partner beweerde eind 2016 dat de man haar graag bij de keel greep, hield van vernedering en dominantie. Verder sprak ze over slagen met de vuisten, agressie met een nachtlamp en stampen met werkschoenen, alsook een wurging met de bandhanddoek en twee verkrachtingen. Dat laatste trok ze later wel weer in. Uiteindelijk raakte de vrouw zelfs zwanger van de man.

Zoontje bedreigd met mes

De tweede partner van de man, met wie hij een relatie had vanaf het najaar van 2016 tot 2017, had het vooral moeilijk met de band tussen de beklaagde en haar zoontje. Zo plaatste hij zelfs een mes met de botte kant tegen de nek van de jongen. “De vrouw wil maar één ding: dat hij haar met rust laat!”, aldus de advocate van de vrouw.

Tegen een deur

Een derde partner sprak eveneens van slagen aan de ribben en schouders, maar beweerde achteraf tegen een deur te zijn gelopen. De klacht bij de politie was naar eigen zeggen gestuurd door haar moeder, al vindt de rechtbank dat vreemd gezien de aard van de verwondingen. 

De beklaagde gebruikt zijn drugsverleden als excuus. “Het is duidelijk dat hij een agressieprobleem heeft. De straf kan met uitstel, zodat hij zich kan laten behandelen”, aldus de procureur. De verdediging wees op het intrekken van de klachten en enkele suggestieve vragen in het onderzoek. De vrijspraak wordt gevraagd. Vonnis op 27 maart.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.