Colruyt-personeel vindt tien kilo cocaïne met straatwaarde van 500.000 euro tussen biobananen

Bij het uitpakken vanmorgen vonden de werknemers van Colruyt
Foto Laenen Bij het uitpakken vanmorgen vonden de werknemers van Colruyt
In de Colruyt in Sint-Truiden is vanmorgen zo’n 10 kilo cocaïne gevonden tussen de biologische bananen. Winkelpersoneel vond het pakket voor openingstijd tijdens het uitpakken van de bananen.

Woordvoerder Hanne Poppe van de Colruytgroep bevestigt het feit dat er vanmorgen bij het uitpakken van de biobananen een merkwaardige pakketje met een poederachtige substantie is aangetroffen tussen de bananen. “Zoiets is zeer uitzonderlijk. Wij hebben meteen de politie verwittigd en die heeft in alle vestigingen een controle uitgevoerd. Voor de rest werd er niets meer gevonden. Als ik mij niet vergis, komen die bananen uit Zuid-Amerika per containerschip.”

Straatwaarde 500.000 euro

Pieter Strauven van het Limburgse parket bevestigt dat het over een partij cocaïne  van tien kilo gaat met een straatwaarde van 500.000 euro. “Het dossier is overgedragen aan de Federale Gerechtelijke Politie in Limburg. De zaak moet nu verder uitgeklaard worden.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Gabriels

    garanderen ze voor dit Zuid-Amerikaanse meel ook de goedkoopste te zijn !!!

  • Johan De Clercq

    10 kilo , dat is meer dan een pakketje...bij Colruyt altijd verrassend....

  • pascal devillé

    Men heeft per toeval tien kilo gevonden tussen de bananen.De palet werd verkeerd geleverd.Ze moest ergens in een magazijn van de drugsdealers geleverd worden.Duizenden kilos komen via de banenhandel natuurlijk wel op hun bestemming.