Coalitie tegen Roland Duchâtelet (CARD) vraagt Belgische ambassade om Duchâtelet te doen opstappen: “Het wordt nu echt tijd dat hij vertrekt”

De Coalition Against Roland Duchâtelet (CARD) kondigt opnieuw acties aan in Sint-Truiden
Karolien Coenen De Coalition Against Roland Duchâtelet (CARD) kondigt opnieuw acties aan in Sint-Truiden
Een vertegenwoordiging van CARD, de protestgroep die zich verzet tegen Roland  Duchâtelet als eigenaar van Charlton Athletic, is  afgelopen woensdag ontvangen op de Belgische ambassade in Londen. Adviseur Alain Leroy, die rechtstreeks rapporteert aan de Belgische Consul Generaal, heeft de Coalition Against Roland Duchâtelet (CARD) op de ambassade ontvangen. De CARD-vertegenwoordigers legden uit hoe Duchâtelet volgens hen niet alleen de Londense club beschadigde, maar ook haar supporters. “Daarbij maakt hij onze club tot schande in de media en in de ganse voetbalwereld”, klinkt het.

“Wij waren verwonderd hoe goed geïnformeerd de heer Leroy was. In het bijzonder wanneer het ging over de niet betaalde stafleden en  Duchâtelets wereldvreemde vraag aan de Engelse Voetballiga om de club van hem over te kopen”, zegt hun woordvoerder.

Acties

“We hebben aangekondigd dat we verdere acties in Sint-Truiden zullen ondernemen, als hij de club niet verkoopt, zoals hij eerder aankondigde. Maar we hebben hem wel duidelijk gemaakt dat we niets te maken hebben met de vernielingen die eerder in Sint-Truiden plaatsvonden. Iedereen, inclusief Roland Duchâtelet zelf, is ervan overtuigd dat hij moet vertrekken. Alleen, hij vertrekt niet. Het is nu hoog tijd, dat hij de club verkoopt en zijn koffers pakt.”

Soft terrorisme

“Dit is een vorm van soft terrorisme. Alles gaat nu goed, de club speelt goed, er zijn geen klachten en nu gaan die types ‘den aap’ uithangen op de Belgische ambassade in Londen om mij wat te komen afdreigen. Te belachelijk voor woorden. Maar ze moeten niet ongerust zijn, ik ga de club verkopen. Alleen heeft dit zijn tijd nodig. Een club verkopen is niet zo simpel als een club kopen.” antwoordt Roland Duchâtelet zelf.

“Dit is een vorm van soft terrorisme”, zegt Roland Duchâtelet.
belga “Dit is een vorm van soft terrorisme”, zegt Roland Duchâtelet.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.