Captatieverbod in Limburg wordt sterk uitgebreid

Na het droogteoverleg werd beslist om vanaf donderdag over te gaan tot een verdere uitbreiding van het captatieverbod
Foto Boterman Na het droogteoverleg werd beslist om vanaf donderdag over te gaan tot een verdere uitbreiding van het captatieverbod
Het captatieverbod in  Limburg wordt uitgebreid. Dat heeft de provinciale overheid woensdag meegedeeld. De nieuwe regeling is  donderdag al van kracht.

Na het droogteoverleg werd beslist om vanaf donderdag over te gaan tot een verdere uitbreiding van het captatieverbod tot alle onbevaarbare waterlopen in de provincie. Er gelden wel enkele uitzonderingen: in de Gete in Herk-de-Stad en Halen, in de Demer tussen Lummense Kiezel in Hasselt en de provinciegrens in Halen en in de Berwijn in Voeren mag wel nog altijd water gecapteerd worden. Beperkt capteren van drinkwater voor het eigen vee dat nog buiten staat en voor het aanmaakwater voor gewasbeschermingsmiddelen is ook nog toegestaan.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.