Burgemeesters Tongeren, Sint-Truiden en Borgloon rouwen om gevallen brandweermannen: “Om 14 uur loeide een sirène die door merg en been ging”

 Om 14u.00 loeide een sirene die door merg en been ging
RV Om 14u.00 loeide een sirene die door merg en been ging
De steden Tongeren, Sint-Truiden en Borgloon, die ook deel uitmaken van de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg, rouwen om de omgekomen brandweermannen van de brandweerpost Heusden-Zolder.

“In Borgloon werd vanmiddag om 14 uur aan de brandweerpost een eresaluut gegeven door de brandweer aan hun overleden collega’s. De wagens werden hier buiten gereden en de sirenes aangezet. Op hetzelfde moment werd  er op de gemeentelijke diensten een minuut stilte gehouden voor de twee overleden brandweerlieden. Op onze Facebookpagina werd een oproep aan de inwoners van Borgloon geplaatst om uit respect om 14 uur ook een minuut stilte te houden”, vertelt burgemeester Eric Wouters (Open Vld) van de stad Borgloon.

Ook de brandweerposten  van Tongeren en Sint-Truiden hielden om 14 uur 1 minuut stilte ter herdenking van de slachtoffers. Ook de schepencolleges sloten ermee aan. “Om 14 uur loeide een sirene die door merg en been ging. De hele brandweergemeenschap rouwt, daarom dat we dit verdriet samen willen delen. Onze gedachten gaan uit naar de families van de slachtoffers”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.