Burgemeester sluit 3 bars op Chaussée d’Amour

Lukas
De Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) heeft drie bars op de Luikersteenweg laten sluiten. Ze waren niet in orde met de nodige vergunningen. Heeren kondigde vorige week aan dat ze de bars op de Luikersteenweg ging aanpakken nadat er opnieuw een zwaar verkeersaccident had plaatsgevonden.  In vier jaar tijd werd er al 106 keer een ongeval genoteerd. Te veel, vond Heeren en ze voegt nu de daad bij het woord.

Na een politiecontrole stelden de politie-inspecteurs van de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken  afgelopen vrijdag vast dat er problemen waren met de nodige vergunningen van The Witch, Aphrodite en La Luna Piëna. De bars verwisselden enkele keren van eigenaar zonder hun administratie in orde te maken. Ook de brandweer moet de zaken nog keuren. De eigenaars zullen zich nu moeten verantwoorden op een hoorzitting. “Daar moeten ze de nodige papieren voorleggen. Als dan niet alles in orde is, volgt de definitieve sluiting”, waarschuwt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Burgemeestersbesluit

“Momenteel dienen alle baruitbaters een vergunning aan de stad te vragen en een retributie te betalen”, vertelt Heeren. “De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken onderzoekt hierbij ook telkens de moraliteit van de uitbater(s). De recherche van lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken voert regelmatig controles uit binnen de bars (jaarlijks worden alle bars minstens twee keer grondig gecontroleerd, red.). In 2017 -2018 werden er 13 bars gesloten door een burgemeestersbesluit. In 2019 geen enkele. Het is aan de cel Mensenhandel van de federale gerechtelijke politie Limburg om specifieke controles te organiseren. Ook in  het verleden werden de bars die niet in orde waren (onder meer door het ontbreken van een vergunning, red.) bestuurlijk gesloten door mij als burgemeester. De bars worden momenteel allemaal conform uitgebaat.  De vzw Pasop, een arts en verpleegkundige, gaat ten slotte geregeld op bezoek bij de bars voor de medische opvolging van de sekswerkers.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Christiaens

  Als je uw beroep al niet meer moogt beoefenen, er staat daar geen enkel meisje te trippelen langs de Luikersesteenweg, zitten mooi achter het glas, is een erfgoed voor Vlaanderen, de meisjes moesten nog geld krijgen uit de Vlaamse Gemeenschap om daar te willen zitten. Elke dame van lichte zeden voorkomt tientallen aanrandingen per dag van jonge meisjes.

 • Patrick Souffriau

  Naar de schoon madams kijken mag ook al niet meer triestig in België

 • geert voet

  Paperassen, vergunningen, betalen,betalen en betalen, in Belgie kan je beter geen zelfstandige worden !!!! Verkeersongevallen omdat de vergunning niet in orde is ,Raar maar waar,kan alleen in Belgie !!!!

 • Patrick Verbelen

  Met uitbatingsvergunning zijn de ongelukken op die weg verdwenen?? Typisch politiek gedachtegoed

 • Jurgen Vermaut

  Beetje een vreemde gedachtengang hier. Wat hebben die zware ongevallen gemeen met die bars? De inrichting van die weg is het probleem. Is dat niet de verantwoordelijkheid en schuld van het gemeentebestuur. Klassiek hoe de schuld weer bij anderen wordt gelegd.