Buren willen huurder weg na aanval met snoeischaar

Een dertigtal buren uit de Nonnentaplaan in Nieuw-Sint-Truiden hebben een petitie ingediend bij de sociale huisvestingsmaatschappij CV Nieuw Sint-Truiden waarin ze vragen om buurman A.M. uit zijn huis te zetten. Spreekwoordelijke druppel is een incident waarbij de man de dochter van de buren met een snoeischaar verwondde.

Directeur Georges Feucht van CV Nieuw Sint-Truiden bevestigt dat er al jaren een burenruzie aan de gang is. "We krijgen zelf vaak brieven van de betrokkene waarin hij klaagt over zijn buren", reageert Feucht. "Zo vindt hij het bijvoorbeeld niet kunnen dat de buren de struiken in het tuintje voor hun woning zelf in orde brengen. Dat moet volgens de man door diensten van de sociale huisvestingsmaatschappij gebeuren. Wij kunnen alleen maar aanmoedigen dat bewoners hun tuintje zelf onderhouden."


A.M. ligt ook al enkele jaren in de clinch met zijn directe buren. "De buurman zegt dat de bomen van zijn buren het water uit zijn bodem halen en het zonlicht niet doorlaten, hoewel de boompjes amper 1,5 meter hoog zijn. De zaak is al meerdere keren voor de vrederechter geweest. Die oppert telkens voor een verzoening, maar daar moet de man niet van weten."

Snijwonden

De gepensioneerde militair A.M. wilde de boompjes vorige week zaterdag zelf gaan snoeien. "Het kwam inderdaad tot een ruzie met zijn buren", bevestigt de Truiense korpschef Steve Provost. De dochter liep daarbij enkele snijwonden op aan haar hand. De uitzinnige A.M. liep daarna nog met een bijl door de tuin. "We hebben de man daarna gecolloqueerd. Momenteel verblijft hij in een psychiatrische instelling." De buren vrezen dat de man ergere dingen zal doen wanneer hij terug thuiskomt. "Ik leg de petitie aan het bestuur voor, maar weet niet of we de man zo maar uit zijn huis kunnen zetten", besluit Feucht. "Het is een burengeschil. Aan onze eigendom, de woning, heeft hij bijvoorbeeld niets verkeerd gedaan" (JDSL)