Bouw nieuw ontmoetingscentrum Runkelen van start

Tegen volgende zomer buurthuis voor verenigingsleven

Burgemeester Heeren in haar favoriete voertuig
Dirk Selis Burgemeester Heeren in haar favoriete voertuig
De stad Sint-Truiden startte  met de bouw van een buurthuis in Runkelen. Dat komt op een boogscheut van de dorpskerk, op de plaats van het huidige parochiecentrum. Dat is te zeer verouderd en wordt daarom afgebroken. Met het ontmoetingscentrum investeert het stadsbestuur 800.000 euro in infrastructuur voor het lokale verenigingsleven.

De plannen liggen klaar, de vergunningen zijn in orde en de aannemer is gekend: de bouw van het nieuwe buurthuis in Runkelen kan dus van start gaan. In een eerste fase gaat het verouderde parochiecentrum dat er nu staat tegen de vlakte. Op dinsdag 2 oktober gaf het stadsbestuur van Sint-Truiden de symbolische kraanstoot om de afbraakwerken officieel in te zetten.

In totaal investeren we 800.000 euro in kwaliteitsvolle infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van Runkelen

Veerle Heeren

“Het verouderde parochiecentrum ruimt plaats voor een multifunctioneel gebouw met een eigentijdse uitstraling en allerlei innovatieve, duurzame voorzieningen zoals zonnepanelen. ”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

“De plannen voorzien in een polyvalente zaal, een aanpalend buitenterras, een modern sanitair en een uitgebreide opwarmkeuken. Buiten is er ruimte voor een parking en een speeltuintje. Alle faciliteiten zijn aanwezig voor inwoners en verenigingen die er gebruik van zullen maken. Het wordt een echt ontmoetingscentrum”, zegt schepen van Gebouwen en Infrastructuur Bert Stippelmans.

Hiermee geeft het stadsbestuur met andere woorden een nieuwe impuls aan het buurtleven van Runkelen. Alles goed gaat, zullen de gebruikers er tegen volgende zomer hun intrek nemen
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.