Aftrap van Playing for Succes op Stayen

Stvv project.
Karolien Coenen Stvv project.
Leren in een topsportomgeving: dat is waar Playing for Succes voor staat. Gedurende acht weken stelt STVV zijn infrastructuur ter beschikking van leerlingen uit het basisonderwijs. PXL-studenten zorgen met de vzw Playing for Success voor een stimulerend aanbod aan educatieve activiteiten die uiteraard gelinkt zijn aan het voetbalgebeuren.

De vzw Playing for Success is al actief bij eersteklassers zoals Club Brugge en Racing Genk. Maar de samenwerking met STVV is nieuw. Acht basisleerlingen zijn door de Truiense scholen aangeduid en volgen elke woensdagnamiddag een zevenwekenprogramma. Ze krijgen een programma met als thema voetbal.

“Het opmeten van het veld, een begroting opstellen, de herkomst van de spelers in kaart brengen, interviewtechnieken onder de knie krijgen, een sessie rond gezonde voeding van de sportdokter… het is maar een greep uit het programma”, vertelt Fien Roggen van PXL-Education.

Maatschappelijk engagement

“De formule loopt al bij andere eersteklasseclubs en studies tonen aan dat leren in een dergelijke exclusieve omgeving een boost betekent voor het welbevinden en de leermotivatie van de doelgroep. Daarnaast geeft STVV met dit concept een mooie invulling aan zijn maatschappelijk engagement. Het programma is gratis, dankzij onze samenwerking met sponsors zoals Electrabel en de Nationale Loterij. De leerlingen krijgen een positievere houding tegenover school, waardoor de kans op afstuderen en een plaats op de arbeidsmarkt worden vergroot.” vertelt centrumcoördinator Christophe Danschutter van Playing for Succes.

STVV-speler Steven De Petter stond te springen om peter te worden van dit project en was aanwezig tijdens de eerste les op Stayen: “Ik vind dit een topinitiatief en ik hoop dat de kinderen veel bijleren tijdens deze toffe sessies hier op Stayen. Ik keer enkele keren terug en wie weet neem ik op het einde van de sessies wel een klein cadeautje mee.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.