500 extra jobs in auto-industrie

Er moeten op termijn 500 extra jobs komen in de auto-industrie in Sint-Truiden. Om dat mogelijk te maken, koopt investeringsmaatschappij LRM de helft van het terrein van VCST om er ruimte te ontwikkelen voor Punch Powertrain.


VCST wil in de toekomst werken op een kleinere oppervlakte en doet daarom een deel van de grond tussen de Industrielaan en het Schurhovenveld van de hand. LRM zal er een nieuw onderzoekscomplex uitbouwen, dat plaats moet bieden aan 450 mensen van Punch Powertrain. Punch en VCST zijn nu al samen met sectorgenoot Tenneco goed voor meer dan 2.400 jobs. De automotive-industrie is daarmee een van de grootste werkgevers van de streek. Om de hele operatie mogelijk te maken, ziet het Truiense stadsbestuur af van haar terugkooprecht op de gronden.


"We willen doen wat we kunnen om deze belangrijke bedrijven, die al decennia in onze stad verankerd zijn, maximaal te ondersteunen. Op deze manier stellen we de toekomst van de automotive-sector in Sint-Truiden veilig", zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V). (DMH)