37-jarige man trekt spoor van vernieling op 40 (!) plaatsen in stad

Ook een affiche van Jelle Engelbosch (N-VA) aan de gevel moest er aan geloven.
Jelle Engelbosch. Ook een affiche van Jelle Engelbosch (N-VA) aan de gevel moest er aan geloven.
Sint-Truiden is dit weekend opgeschrikt door een vandaal die het in de nacht van zaterdag op zondag wel héél bont maakte. De man stak banden plat en sloeg dingen stuk op wel 40 verschillende plaatsen.

Zondagochtend met paasdag kreeg de lokale politie tal van meldingen binnen over vandalisme. Kleine brandstichtingen, ondermeer bij enkele wagens. De politie kon de agressor ‘s morgens van straat plukken toen de meldingen zelfs nog binnenliepen.

Het gaat om een 37-jarige man die gekend is bij de politie, ondermeer voor drugsfeiten. Kans bestaat dat hij tijdens de feiten onder invloed was van drugs. 

Ook gemeenteraadslid Jelle Engelbosch (N-VA) schrok toen hij ‘s morgens naar zijn gevel keek. Een kartonnen bord met zijn foto op was in brand gestoken. De ganse venster leed brandschade. “Even ging ik er van uit dat het om een politieke actie ging, maar toen ik hoorde over de andere feiten in de stad, was de link snel gelegd”, vertelt hij.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dennis Senders

    Drugs is een groot probleem in St-Tr maar er wordt niks aan gedaan. Ik heb ooit is de politie gebeld voor een dealer in een sociale woning die gewoon via zijn venster verkoopt, ik had zelfs beelden via dashcam, als antwoord kreeg ik, we weten het schrijf anders nog de nummerplaten op int vervolg... De man verkoopt nog steeds... En dan zijn we verwonderd da hier in de buurt drugsspuiten gevonden worden! Kleine vissen pakken is teveel werk zeker?