30 inwoners uit Franse zustergemeente Duras op uitwisseling in Sint-Truiden

“30 mensen mensen vanuit Frankrijk hebben de weg naar Sint-Truiden gevonden
RV “30 mensen mensen vanuit Frankrijk hebben de weg naar Sint-Truiden gevonden
Sint-Truiden heeft een jumelage met de Franse gemeente Duras. In het kader hiervan ontving het stadsbestuur vandaag een delegatie van jongeren en senioren. Zij verblijven tot 6 mei bij Truiense gastgezinnen. Van daaruit gaan ze iedere dag op ontdekking door de wijde regio.

Sinds 1998 heeft Sint-Truiden een jumelage met Duras, een gemeente met ongeveer 1.300 inwoners in het zuidwesten van Frankrijk. Het doel van deze samenwerkingsband is om de twee locaties dichterbij mekaar te brengen op cultureel, toeristisch, economisch en sociaal vlak. Het jumelage voert terug op de gezamenlijke link met fruit. Door elkaars streekproducten te promoten heeft die jumelage zo ook een wederzijds economisch voordeel. Daarnaast vinden er elk jaar uitwisselingen plaats, zodat inwoners van beide locaties elkaar beter kunnen leren kennen.

Hotspots in Sint-Truiden

“Op die manier hebben nu 30 mensen vanuit Frankrijk de weg naar Sint-Truiden gevonden. Zij verblijven tot 6 mei bij Truiense gastgezinnen. Met steun van Europese subsidies en de hulp van Hasp-O Centrum en het lokale jumelagecomité hebben we een mooi programma met activiteiten en uitstappen voor hen kunnen uitwerken”, zegt schepen van Jumelages Jos Pierard. “De gasten passeren hierbij langs enkele hotspots in Sint-Truiden, waaronder de Haspengouw Markt, het domein Nieuwenhoven en een paar van de mooiste monumenten. Verder staan ook een uitstap naar Aken, hoofdstad Brussel en het Europees parlement op de planning”

Vriendschappen voor het leven

“We laten de inwoners van onze Franse zustergemeente tijdens deze week het beste zien dat onze regio én ons land te bieden heeft. Daarnaast zijn de uitwisselingen ook heel interessant op menselijk vlak. De mensen logeren steevast bij gastgezinnen. Hierdoor zijn er de voorbije 20 jaar al meerdere vriendschappen voor het leven gesmeed. Alleen hierom vinden we het als stadsbestuur belangrijk om te blijven investeren in dit jumelage”, besluit burgemeester Veerle Heeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.