110 anderstalige Truienaren leren creatief Nederlands op vierde reeks Zomerbabbels

Afgelopeninsdag was er de laatste Zomerbabbel van dit seizoen
RV Afgelopeninsdag was er de laatste Zomerbabbel van dit seizoen
Sint-Truiden blikte dinsdag terug op een geslaagde reeks Zomerbabbels. Met dit educatief-recreatief programma helpt de stad samen met meerdere partners om de taalachterstand van kinderen, jongeren en hun ouders tijdens de vakantieperiode op een creatieve manier dicht te rijden.

Tijdens de grote vakantie lopen kinderen, jongeren en volwassenen die thuis weinig of geen Nederlands spreken vaak opnieuw een taalachterstand op. Om de kloof tussen de laatste en eerste schooldag te overbruggen, organiseerde de stad Sint-Truiden in samenwerking met het Huis van het Kind voor de vierde keer op rij een reeks Zomerbabbels. “Dat zijn geen saaie lessen, maar creatieve workshops waarbij de deelnemers Nederlands kunnen spreken. Kinderen en hun ouders oefenen hun taalvaardigheden en maken tegelijkertijd kennis met het lokale vrijetijdsaanbod. Het is een mooi voorbeeld van een constructief integratieproject, waaraan deze maand 110 inwoners hebben deelgenomen”, zegt schepen van Integratie Hilde Vautmans.

Stimuleren

Op dinsdag vond de laatste Zomerbabbel van dit seizoen plaats. De kinderen en volwassenen konden met een smakelijk ijsje terugblikken op vier plezante en leerrijke vakantieweken. Op het afsluitmoment werden alle begeleiders, lesgevers, partners en vrijwilligers ook in de bloemetjes gezet. “Dankzij de inbreng van al deze betrokkenen slagen we erin een programma uit te werken dat inspeelt op de leefwereld en toekomstperspectieven van de deelnemers. Door gericht te investeren in zowel taal- als sociale vaardigheden, proberen we hun kansen op de arbeidsmarkt en in de samenleving te stimuleren”, besluit waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.