10 minderjarige fietsers krijgen jongeren-PV

De lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken controleerde afgelopen week tijdens de ochtend op verschillende locaties de fietsverlichting. Eén meerderjarige fietser reed zonder verlichting en bij 10 minderjarige fietsers was de fietsverlichting niet in orde.
Deze twee scholieren hebben geen fietslicht.
Foto Vertommen Deze twee scholieren hebben geen fietslicht.

“Zichtbaarheid is en blijft van het grootste belang voor de veiligheid van zwakke weggebruikers. De minderjarige fietsers krijgen een jongeren-pv. Wie zo’n pv krijgt, wordt uitgenodigd voor een verkeersvormingles die plaatsvindt in de politiezone op een woensdagnamiddag. Op deze manier willen de jongeren bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. Minderjarigen die beboet worden voor een verkeersovertreding laten de boete immers meestal betalen door hun ouders.” zegt korpschef Steve Provost
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jan Vanachter

    Eindelijk, als automobilist en als wielertoerist ben ik vragende partij voor deze controles. Zichtbaarheid is toch zo belangrijk. Zelfs op mijn racefiets heb ik voor- en achteraan licht en zelfs een bel.