"Toch fier dat hij tot in finale is geraakt"

FAMILIE EN FANS NA VERLIES VAN 'HUN' SIMON MIGNOLET IN EUROPA LEAGUE

Familie (foto onder) en supporters (foto boven) van Simon Mignolet kunnen hun teleurstelling niet verbergen.
Borgerhoff Familie (foto onder) en supporters (foto boven) van Simon Mignolet kunnen hun teleurstelling niet verbergen.
De teleurstelling was gisteren groot in 'Café Mignolet' na het verlies van Liverpool tegen Sevilla in de finale van de Europa League. Familie, vrienden en tientallen supporters van doelman Simon Mignolet verzamelden er gisteren om hun held aan te moedigen, maar tevergeefs. Hij was machteloos bij het 1-3-verlies van zijn ploeg. "Heel erg jammer, hij was er zo dicht bij. Maar toch moeten we fier zijn op zijn prestatie", relativeert Simons schoonvader Geert Claes.

Wie gisteren in 'Café du Soleil' passeerde op de kleine markt op de site van Stayen waande zich eventjes in een pub in het hartje van Liverpool. Het café werd voor een dag omgetoverd in een supporterslokaal voor Truiense held Simon Mignolet en zijn Liverpool. Vanaf 20.45 uur, de aanvang van de wedstrijd, was de spanning er dan ook te snijden. Nadat het er even gunstig uitzag voor de Engelse ploeg, incasseerden ze in de tweede helft drie tegendoelpunten en gingen ze met 1-3 de boot in tegen Sevilla.

Borgerhoff

Opdoffer

De tientallen supporters die verzamelden om samen naar de wedstrijd te kijken, kregen dan ook een opdoffer te verwerken, onder hen ook enkele familieleden, zoals Geert Claes, de schoonvader van Simon Mignolet.


"Het zag er na de eerste helft goed uit, maar jammer genoeg heeft het niet mogen zijn, de tweede helft stond de ploeg nergens meer. Desondanks zijn we toch fier op de prestatie van Simon en het feit dat hij toch maar mooi in de finale heeft gestaan. Het is ook fijn om te zien dat hier vanavond heel wat supporters hem zijn komen aanmoedigen, dat is iets dat Simon heel erg apprecieert."

Simon Mignolet is het niet eens met de scheidsrechter.
Photo News Simon Mignolet is het niet eens met de scheidsrechter.

Wedstrijdtenue

Naast familie kwamen ook heel wat Truiense Liverpoolaanhangers een kijkje nemen. Zo ook Peter Stevens en Tommy Goessens, samen met hun vriendinnen Kim Bunckens en Elke Bielen, allen uitgedost in wedstrijdtenue. "We zijn al jaren fan en gaan geregeld wedstrijden bekijken in Liverpool. Dat met Simon nu een Truienaar het doel verdedigt, geeft die beleving natuurlijk nog een andere dimensie. Deze verloren finale 'pikt' wel eventjes. Het feit dat Sevilla in de tweede helft Liverpool wegspeelde, maakt het makkelijker om het te verwerken. Simon heeft het trouwens goed gedaan en pakte uit met enkele mooie tussenkomsten, dus we zijn ook wel fier. Morgen zetten we ons daar wel weer over en kijken we gewoon uit naar de volgende trip richting Liverpool", klinkt het lachend.