“Middeleeuwse toestanden”: buurt zit op tandvlees na aanhoudende overlast Eisbear

“De uitwerpselen van de feestgangers slingeren onze buurt terug naar de middeleeuwen”, zeggen de buurtbewoners
DSS “De uitwerpselen van de feestgangers slingeren onze buurt terug naar de middeleeuwen”, zeggen de buurtbewoners
“De burgemeester investeert blijkbaar overal in rioleringen behalve aan het Minderbroedersplein, daar keren we met de Eisbear terug naar de middeleeuwen”, vertelt Luc Vanswijgenhoven. De buurtbewoners zijn de wanhoop nabij. Het stadsbestuur belooft beterschap. “Wegens het bouwverlof kon dit spijtig genoeg niet eerder”, reageert schepen van Evenementen Jos Pierard (Open Vld).

“Nu al vier weken houdt het lawaai van de Oostenrijkse skihut Eisbear ons uit onze slaap met muziek tussen de 40 en 57 decibel in de slaapkamers van de bewoners van het Minderbroedersplein”, steekt Luc Vanswijgenhoven van wal. “We hebben ons gewapend met slaappillen en oordopjes, maar we trillen letterlijk nog steeds uit ons bed. We hielden ons vast aan de belofte van de stad dat er beterschap zou komen, maar ondertussen wachten we al drie weken op de bijkomende dakisolatie van de skihut. Reken daar dan nog eens het dronken gelal en de hurkende dames die ons plein als toilet gebruiken bij, dan weet je het wel, hé. Ondertussen is onze riolering trouwens terug naar de middeleeuwen geflitst. De uitwerpselen drijven welig in de goot. We hebben dat gemeld, maar blijkbaar wil men daar niets aan doen. Ondertussen kondigt de burgemeester fier aan iets aan de riolering in de stad te willen doen. Maar hier blijkbaar niet. Wij verstaan dat niet meer.”

Geschrokken

“Wij waren ook geschrokken van deze open riool”, reageert schepen van Evenementen Jos Pierard (Open Vld). "Wij hebben onmiddellijk contact genomen met de uitbater. Die heeft mij verzekerd dat dit vandaag nog opgeruimd wordt. Op 2 januari wordt het dak van de Eisbear eraf genomen en wordt er geïsoleerd tegen het overmatig geluid. Wegens bouwverlof kon dit spijtig genoeg niet eerder. Wij volgen de situatie nauwgezet op.”

De bewoners van de appartementen aan de Eisbear zijn de wanhoop nabij.
Karolien Coenen De bewoners van de appartementen aan de Eisbear zijn de wanhoop nabij.
De bewoners van de appartementen aan de Eisbear zijn.
Karolien Coenen De bewoners van de appartementen aan de Eisbear zijn.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alex Nicolai

    Volumeknop minder hoog zetten is zeker ook efficient, en werkt onmiddellijk !

  • Stefan Geutjens

    In het voetbal hebben ze stewards om alles in goede banen te leiden, waarom kan dit hier niet?