"Hoop kun je vermenigvuldigen door het te delen"

Dit weekend vindt achtste editie van Levensloop Sint-Truiden plaats

Dit jaar levensloop by Lights
Jan Boffin Dit jaar levensloop by Lights
Voor de achtste keer staat Sint-Truiden stil bij één van de meest verwoestende woorden van onze tijd: kanker. Zaterdag overstijgt een gevoel van samenhorigheid het dagelijkse gekwetter over weer, voetbal en politiek.

"Iedereen die Levensloop bezoekt toont hiermee zijn solidariteit met de vechters en hun naasten. Vooral de drie ceremonies zijn indrukwekkend. Om 15 uur is er de openingsceremonie, vechters doen onder luid applaus de openingsronde en bedanken iedereen die hen steunt. Om 20 uur volgt de kaarsenceremonie en stille ronde. Voor de meesten hét hoogtepunt van Levensloop. De lichten gaan uit en alles wordt stil en intiem. Deze ceremonie heeft een drievoudige symbolische bedoeling: mensen herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker; mensen die momenteel tegen de ziekte vechten ondersteunen en mensen vieren die de ziekte overwonnen hebben. Zondag vanaf 14.30 uur is er de slotceremonie. Iedereen loopt samen de laatste ereronde, een feestelijke afsluiter. Tijdens dit moment wordt de opbrengst bekendgemaakt. Tussen de ceremonies is er doorlopend animatie op verschillende locaties en voor de kinderen is er een speeldorp. De teams baten diverse eet- en drankstanden uit waarvan de opbrengst volledig naar Levensloop gaat", vertelt organisator Dirk Benaets.

Levensloopcomité
DS Levensloopcomité

"De teams zijn daarbij de motor van Levensloop. Zij engageren zich om 24 uur te wandelen of te lopen en er moet altijd minstens één teamlid in beweging zijn."

De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte. Waarom 24 uur? Omdat kanker nooit slaapt.

Dirk Benaets

Intiemere Levensloop in stadspark

"Op Saffraanberg hebben we vier fantastische Levenslopen kunnen organiseren met meer dan 5.000 deelnemers en topopbrengsten tot 268.000 euro. Na de Levensloop van 2016 haakten echter heel wat comitéleden en vrijwilligers af wegens te zwaar. Toen hadden we twee keuzes: ermee stoppen óf een kleinere intiemere Levensloop organiseren. Het stadspark leek ons daarvoor de ideale locatie. Toen ook nog het Technicum hun terrein en gebouwen gratis ter beschikking wou stellen waren we opnieuw vertrokken", besluit Dirk Benaets.

Levensloop by lights

Het volledige parcours en vooral het stadspark zal extra mooi verlicht worden. Twee gespecialiseerde bedrijven samen met een groep vrijwilligers gaan ons daarbij helpen. Met speciale ledlampen onder de bomen zullen zij het stadspark onderdompelen in een zee van warm en zacht licht en duizenden kaarsenzakjes langs het parcours, velen met een boodschap, maken het plaatje compleet. Dit moet je gewoon gezien hebben.

https://www.levensloop.be/relays/sint-truiden-2018

https://www.facebook.com/LevensloopStTr/
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.