Exclusief voor abonnees

“Bouw kooien en je krijgt kooivechters”: criminoloog Kris Van Limbergen betreurt de terugkomst van kooien in het Belgisch voetbal

“Misschien niet de juiste oplossing, maar wel de enig denkbare om die vuurpijlen van de grasmat te houden”, reageert Roland Duchâtelet.
Photo News “Misschien niet de juiste oplossing, maar wel de enig denkbare om die vuurpijlen van de grasmat te houden”, reageert Roland Duchâtelet.
“Het was zeker niet de beste keuze om een kooi te bouwen. Als je kooien bouwt, krijg je kooigedrag”, legt criminoloog Kris Van Limbergen uit. “Het is bijzonder gevaarlijk dat mensen niet uit de tribune weg kunnen als ze dat willen. In Sheffield was dat het grootste probleem en 95 mensen zijn er het slachtoffer van geworden” “Het was de enige oplossing om de grasmat niet opnieuw te beschadigen”, zegt Roland Duchâtelet.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ben Detrez

  Supporters van de bezoekende ploegen in kooien opsluiten is een regelrechte schande. Die van STVV hadden beter een kooi gebouwd voor hun eigen supporters want die waren de aanleiding tot dit alles.

 • Ronald Boudewijns

  Beter ineens allemaal in den bak steken

 • Marc Pauwels

  Veiligheid als er in zo'n kooi iets gebeurd ?

 • Tony Raman

  Kooien horen zeker niet op een voetbalveld en zeker geen relschoppers. Als er politie moet worden ingezet voor de voetbal dan schaffen ze die beter helemaal af.

 • Erwin Vander Putten

  Als je nadenkt over een probleem en je hebt maar 1 oplossing...dan heb je niet lang genoeg nagedacht Mr. Duchâtelet...