Vissterfte op Colomavijver: brandweer pompt zuurstof in het water om vissen te redden

De duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om zuurstof in het water te pompen.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West De duikers van de brandweer kwamen ter plaatse om zuurstof in het water te pompen.

De brandweerzone Vlaams-Brabant West stuurde zondag een duikersploeg naar het Colomapark. Op de vijver aan het kasteel dreven verschillende dode vissen boven . Toen wandelaars dat ontdekten, werd er meteen alarm geslagen. De duikers kwamen ter plaatse om zuurstof in het water te pompen. “De vissen kwamen in de problemen door zuurstofgebrek”, klinkt het bij de brandweer. “Dat is een typisch en bekend fenomeen daags na een hevige regenval na een periode van droogte. De algen die zich door de hitte hebben gevormd, worden veel te snel afgebroken. Dat proces slorpt praktisch alle zuurstof op waardoor de vissen in de problemen komen.” De komende dagen wordt er nog zuurstof in het water gepompt om de vissterfte te beperken.

Op de vijver van Coloma dreven dode vissen rond, omgekomen door zuurstofgebrek.
Brandweerzone Vlaams-Brabant West Op de vijver van Coloma dreven dode vissen rond, omgekomen door zuurstofgebrek.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.