VIDEO. Kapitein Winokio stelt ‘Pleisterliedjes’ voor in revalidatieziekenhuis Inkendaal

Kapitein Winokio stelt zijn Pleisterliedjes voor in revalidatieziekenhuis Inkendaal.
Mozkito Kapitein Winokio stelt zijn Pleisterliedjes voor in revalidatieziekenhuis Inkendaal.
Kapitein Winokio stelde donderdag een wel heel bijzonder project voor in revalidatieziekenhuis Inkendaal in Vlezenbeek. Hij brengt een boek en een cd uit vol ‘Pleisterliedjes’. De kinderen van Inkendaal leverden de inspiratie en mochten zelfs poseren voor de foto’s in het boek.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“De kinderen en het team van Inkendaal hebben ons geïnspireerd en geprikkeld om een boek te maken over ziekenhuizen en dokters”, zegt Winok Seresia, alias Kapitein Winokio. “Hier hebben we het echt vorm kunnen geven. We hebben echt aan de kinderen gevraagd waar zij nood aan hebben en welke liedjes ze wel leuk zouden vinden. De kinderen en de dokters poseren ook voor de foto’s in het boek. Zo vertelden ze dat er hier zelfs rolstoelraces georganiseerd worden. Daar hebben we dus natuurlijk foto’s van laten nemen en het leverde de inspiratie op voor een liedje. Een jaar geleden traden we hier voor het eerst op en twaalf maanden later vonden we het niet meer dan normaal dat het boek en de cd eerst aan de kinderen en de mensen van Inkendaal voorstelden.”

Ze houden hier soms rolstoelraces. Daar hebben we dan foto’s van gemaakt voor het boek en het leverde ook inspiratie op voor een liedje

Kapitein Winokio

Het boek en de cd zullen niet alleen kinderen in ziekenhuizen opbeuren. “Het is ook bedoeld voor kinderen die thuis ziek zijn”, zegt Winok. “Maar ook kinderen die heel even in het ziekenhuis verblijven of zoals sommigen er echt wonen zoals hier in Vlezenbeek hoop ik hier zeker mee te plezieren.”

Warm initiatief

Dokter Els Van Rossem van revalidatieziekenhuis Inkendaal hoopt dat de Pleisterliedjes een steun kunnen zijn voor de kinderen. “Het zijn liedjes die gaan over wonen in het ziekenhuis of opnieuw leren stappen”, zegt Van Rossem. “Het is een mooi project omdat het een heel warm initiatief is en daarom zijn we blij dat we met het ziekenhuis hier aan konden mee werken. We willen zelf ook altijd een warm ziekenhuis zijn en de Pleisterliedjes van Kapitein Winokio passen daar perfect in.”

Kapitein Winokio maakte uiteindelijk zeventwintig Pleisterliedjes die dus gaan over pijn, ziek zijn en dokters. Voor de beelden bij de liedjes kon Kapitein Winokio rekenen op fotograaf Kaat Pype en een aantal kinderen van het revalidatieziekenhuis Inkendaal stonden voor de lens. Zij zetten hun beste beentje voor om ieder lied te voorzien van een, uit het echte leven gegrepen, foto met een prikje humor. Het boek en de cd werden donderdag voorgesteld. De kinderen hadden alvast dolle pret toen Kapitein Winokio en zijn kompanen enkele Pleisterliedjes zongen.

Kapitein Winokio trakteerde de kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal op een concert om de Pleisterliedjes voor te stellen.
Mozkito Kapitein Winokio trakteerde de kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal op een concert om de Pleisterliedjes voor te stellen.
De sfeer zat er goed in tijdens het optreden van Kapitein Winokio in revalidatieziekenhuis Inkendaal.
Mozkito De sfeer zat er goed in tijdens het optreden van Kapitein Winokio in revalidatieziekenhuis Inkendaal.
De kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal leverden de inspiratie voor de Pleisterliedjes van Kapitein Winokio.
Mozkito De kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal leverden de inspiratie voor de Pleisterliedjes van Kapitein Winokio.
De kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal gingen zelfs aan het dansen tijdens het optreden van Kapitein Winokio.
Mozkito De kinderen van revalidatieziekenhuis Inkendaal gingen zelfs aan het dansen tijdens het optreden van Kapitein Winokio.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.