Verwaarloosde dieren in beslag genomen terwijl eigenaar op verlof is: “Hij begreep niet waarom ze werden meegenomen”

Mozkito
De politiezone Zennevallei heeft maandag in het holst van de nacht drie honden en twee parkieten bij een particulier in beslag genomen. De buren vonden het aanhoudende geblaf onrustwekkend en alarmeerden de politie. “De temperatuur was zeer warm en in de woonst lagen uitwerpselen en urine.” De dieren zaten al enkele dagen alleen thuis.

Inwoners van de Gaston Deruyverstraat alarmeerden kort voor 2 uur de politie voor nachtlawaai. Ze vonden het aanhoudende geblaf van de buur zijn honden onrustwekkend. De honden zouden normaal niet voor overlast zorgen. “Toen onze ploegen ter plaatse kwamen bleken de eigenaars afwezig te zijn”, vertelt woordvoerder Jeroen Beke Smets. “Er werden wel drie blaffende honden en twee parkieten aangetroffen. Op verschillende plaatsen in de woonst werden uitwerpselen en urine van de honden aangetroffen. De temperatuur in de kamer waar de honden zich bevonden was zeer warm, ondanks de aanwezigheid van een draaiende ventilator.”

Door deze opmerkelijke omstandigheden gingen de politieploegen over tot inbeslagname van alle aanwezige dieren. De dieren werden vervolgens opgevangen in het politiecommissariaat Brabantpoort. “De eigenaar van de dieren werd gecontacteerd maar kon niet begrijpen waarom de dieren in beslag genomen werden”, besluit de woordvoerder. “De honden zouden al vaker voor een langere periode alleen gelaten zijn, zonder dat dit problemen veroorzaakte. De dieren bleken nu sinds vrijdag 23 augustus alleen thuis te zijn.”

Volgens de politiezone Zennevallei werden de dieren op vraag van Dierenwelzijn in beslag genomen. Ze werden overgebracht naar het asiel Het Blauwe Kruis. De politie stelde ook een proces-verbaal op wegens achterlating in het kader van dierenwelzijn.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Carl Parker

  En dat gebeurt vaak hoor, blaffende honden, baasje komt thuis, honden blaffen niet meer, baasje ziet geen probleem.....

 • Sebastian Peeters

  Ik laat mijn hond ook elke zomer 3 weken alleen thuis en hij kan daar perfect mee om. Hij zit wel niet opgesloten binnen en er komt dagelijks iemand mee wandelen. Het is een kwestie van planning. Buiten heeft hij verschillende hokken op een terrein van 2000 vierkante meter. Natuurlijk gaan er weer wat groene stadsmensen van op hun appartement en zonder huisdieren commentaar hierop hebben.

 • Mo Haenen

  En zo'n geweldige eigenaar haalt zich weer andere honden in huis en geen haan die ernaar kraait...dit ondanks het verbod op het houden van dieren als het ooit zover gaat komen. Want wie gaat de naleving ervan controleren??? Goed dat de dieren daar weg zijn, maar het lost meestal niets op; deze mensen leren het nooit...

 • Carline Jonckheere

  Ze begrijpen het niet? En ze hadden nog gedaan? Dan zaten die honden dagen lang zonder eten? Honden hebben het verstand ook niet om hun eten te verdelen over verschillende dagen. Die eten vaak alles in eens op. Goed dat ze daar weg zijn.

 • Hugo BAVRE

  Honden mogen niet langer dan 4 uren alleen gelaten worden wanneer zij daarop getraind zijn. De hond is een roedeldier en het baasje is de leider. Leider te lang weg verlatingsangst, paniek.