Twintigduizend bezoekers verwacht voor jaarmarkt Leeuw: prijskampen en optredens zijn de grote publiekstrekkers

Gemeentediensten, politie en brandweer werken samen om van de Leeuwse jaarmarkt op 11 november een succes te maken.
rv Gemeentediensten, politie en brandweer werken samen om van de Leeuwse jaarmarkt op 11 november een succes te maken.
Twintigduizend bezoekers worden er op maandag 11 november verwacht op de jaarmarkt in Sint-Pieters-Leeuw. Daarmee is die jaarmarkt één van de grootsten in de buurt. De hele dag door valt er wat te beleven in het dorp.

Vanaf middernacht wordt een parkeerverbod ingevoerd in het centrum en vanaf 6 uur komen de marktkramers aan zodat vanaf 8 uur de jaarmarkt echt kan starten. Een officiële opening is gepland om 10 uur op het podium aan het gemeentehuis.

De prijskamp voor de dieren blijft één van de publiekstrekkers. Dit jaar kunnen de zadelpaarden, pony’s en boerenpaarden in de Pepingensesteenweg tussen de Hendrik Vanhouchestraat en Impeleer bewonderd worden. De schapen, geiten, ezels, pluimvee en konijnen worden in de buurt opgesteld.

Kunstkring Leeuw Art organiseert in het Colomakasteel voor de achtenzeventigste keer een tentoonstelling met werk van de leden.

Aan het gemeentehuis kunnen bezoekers genieten van dans- en muziekoptredens van onder andere Dance O’Mania, Rudi Tastenoe, L&A Dance Company, DeciBells en Benny Michiels. Die optredens verlopen in samenwerking met Stadsradio Halle.

In het centrum zal parkeren moeilijk worden maar de gemeente zet opnieuw pendelbussen in vanaf 9 uur tot 21 uur vanaf de parking van de Makro op de Bergensesteenweg, vanaf het oud-gemeentehuis van Vlezenbeek van 9 uur tot 17 uur en vanuit Ruisbroek op het Stationsplein van 9 uur tot 17 uur.

Wie toch met de wagen komt kan parkeren op de Galgstraat tussen de Europalaan en de Lotstraat langs de kant met onpare huisnummers en langs de Victor Nonnemanstraat tussen de Hoogstraat en de rotonde aan het gemeentehuis. Ook daar wordt langs de kant met onpare huisnummers een parkeerstrook ingericht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.