Twee jaar blauwe zone in Ruisbroek: “Extra parkeerplaatsen worden geapprecieerd”

De blauwe zone in Ruisbroek werd twee jaar geleden ingevoerd.
Mozkito De blauwe zone in Ruisbroek werd twee jaar geleden ingevoerd.
Het parkeerplan en de blauwe zone in Ruisbroek is na twee jaar grondig geëvalueerd. Er komen enkele kleine bijsturingen maar het gemeentebestuur merkt vooral dat het plan ingeburgerd is en dat er opnieuw parkeerplaats is in het dorp.

Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde een infoavond om het parkeerplan te bespreken. “We hebben interessante opmerkingen en suggesties gekregen”, zegt schepen van Mobiliteit Jan Desmeth (N-VA). “Het parkeerplan en de blauwe zone zelf werden nooit echt in vraag gesteld. De 105 extra parkeerplaatsen die we creëerden werden wel geapprecieerd. We hebben wel enkele voorstellen gedaan om het plan bij te sturen en vanuit het publiek nemen we nog drie andere suggesties mee die bestudeerd zullen worden.” Het gemeentebestuur wil alvast het reglement wat bijschaven zodat het parkeerregime overal even duidelijk is. De retributie voor mensen die niet in Ruisbroek wonen en hun wagen langer dan vier uur parkeren in de zone voor bewonersparkeren kan stijgen van 25 euro naar 30 euro en vanaf volgend jaar wil het gemeentebestuur een parkeerbedrijf inschakelen om de controles uit te voeren zodat de gemeenschapswachten zich met andere taken kunnen bezig houden. Tegelijk wil Sint-Pieters-Leeuw in Ruisbroek binnenkort een proefproject voor het autodelen opstarten. “Ook dat kan parkeerplaatsen uitsparen”, aldus Desmeth.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.